Ishockey

Ny PP-fest från Rögle låg bakom segern

Av: 

Hans Abrahamsson

HOCKEY

Rögle är tillbaka på vinnarspåret igen – och återigen var det powerplay som var nyckel till segern.

Ett matchstraff på Rasmus Rissanens i tredje perioden fällde Örebro.

– Vi har varit vassa länge i powerplay och det är en trygghet att ha det, säger Dennis Everberg till C More efter 3–0-segern.

Sett över hela säsongen är det bara Färjestad som varit effektivare än Rögle i powerplay. Och tittar vi sedan årsskiftet är Rögle i en klass för sig med smått osannolika 34,69 – redan före kvällens match.

En procent som förbättrades ytterligare efter tre nya mål i den spelformen och nu är uppe i anmärkningsvärda 36,36 på Rögles 16 matcher under 2020.

Visserligen brände Rögle två PP-lägen i den första perioden, men när skåningarna fick två nya försök i andra perioden small det två gånger om. Först Eric Gelians och sedan Dennis Everberg.

– Vi slarvade i första perioden och snackade om att vi måste steppa upp och så gjorde vi två mål, säger Everberg till C More.

Avgjorde med en läckerbit

Hans 2–0-mål var en riktig delikatess där Ted Brithén serverade med en passning bakom ryggen: 

– Fint pass mellan benen och det var bara att trycka dit den. Skönt att se den gå in. Nu är det bara att fortsätta för oss, säger Everberg inför den tredje perioden. 

Och där fortsatte Rögles powerplay-fest. När Rasmus Rissanen fick matchstraff för slashing, sedan finländaren kört upp klubban mellan benen på Anton Bengtsson, small det direkt. 

Kodie Curran prickade in 3–0 och matchen var avgjord. 

Rögle förlorade senast mot Skellefteå, men hade före den matchen sex raka segrar och nu är Rögle tillbaka på vinnarspåret. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Nils Lundkvists rekordassist – blev historisk

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Ishockey

SHL Svenska hockeyligan

Rögle BK