Så ska Örebro använda Robin Kovacs

Under fredagen går flyttlasset från Luleå till Örebro.

På måndag gör Robin Kovacs första träningen, på torsdag spelar han första matchen när Örebro möter Luleå.

– Det blir verkligen speciellt för honom, men det är lika bra att gå direkt in i hetluften, säger Örebros huvudcoach Niklas Eriksson.

Robin Kovacs uppmärksammade övergång från Luleå till Örebro är helt klar.

Den 23-årige forwarden kommer ändå inte att spela hemmamatchen mot Rögle på lördagseftermiddagen.

På grund av flytten har Robin Kovacs inte hunnit till fredagsträningen och huvudcoachen Niklas Eriksson har ännu inte pratat med honom.

– Robin Kovacs spelar sin första match hemma mot Luleå på torsdag, det finns det inga hinder för och det ser jag inga problem med – till lördagsmatchen har han inte fått tid att förbereda sin ordentligt. Vi kommer ju sedan att möta Luleå minst en gång till under säsongen och det finns möjlighet att det blir fler gånger än det, så det är ju inte konstigt egentligen, säger Niklas Eriksson.

Sedan väntar Djurgården på Hovet nästa lördag, ett lag som AIK:aren Robin Kovacs har haft flera kontroversiella duster med under åren (han har AIK:s klubbmärke tatuerat på bröstet).

”Gillar spelartypen”

Sportbladet pratar med Niklas Eriksson i tränarrummet med assisterande coacherna Jörgen Jönsson och Christer Olsson strax innan fredagens träning.

– Jag kommer att prata med honom senare under fredagen, han har haft annat att fokusera på hittills. Då får jag prata mer med Robin Kovacs om vad vi har för planer för honom och hur vi vill använda honom, säger Niklas Eriksson.

Vad är det för kvalitéer som har gjort att ni vill ha Robin Kovacs i laget?

– Det är en skicklig spelare och en spelartyp som jag gillar. Han har storleken, farten, skickligheten att gå förbi en mot en, förmågan att spela fram andra i lägen och även så klart målskyttet själv.

Toppkedja och powerplay

Örebro har forwarden Sakari Salminen som spelat i förstakedjan skadad – men lagets främsta formation är ändå välfungerade med Mathias Bromé-Ryan Stoa-Shane Harper.

I andrakedjan spelar just nu Viktor Lodin-Ludvig Rensfeldt-Joonas Rask och det mest troliga är att det finns plats för Robin Kovacs där.

– Visst är det så att han är tänkt för en av våra ledande formationer, det är en offensiv spelare och en toppspelare i ligan. Ja, det är nog så att andrakedjan ligger närmast till hands just nu, men vi har ännu inte bestämt helt klart var och hur vi ska använda honom och det händer alltid saker på vägen – dessutom kommer han ju få en stor viktig roll i vårt powerplay, säger Niklas Eriksson.

Fem raka segrar

Det ser ut som att Robin Kovacs kommer att få tröjnummer 96 i Örebro, året han är född och numret han har haft i Luleå, Rögle och AIK (och som Luleåsupportrar sett symboliskt då det var det året laget vann SM-guld).

Örebro kom ur den lilla svackan med tre raka förluster snabbt och har nu fem raka segrar, i SHL-tabellen ligger Närkelaget just nu på tredje plats.

Torsdagsmatchen mot serieettan Luleå blir också en toppmatch i ligan.

Lördag den 7 mars, tre omgångar från serieavslutningen, är det Luleå–Örebro i Norrbotten.

Robin Kovacs har skrivit kontrakt på tre och en halv säsong med Örebro.

”Det blir verkligen speciellt för honom, men det är lika bra att gå direkt in i hetluften”, säger Örebros huvudcoach Niklas Eriksson
”Det blir verkligen speciellt för honom, men det är lika bra att gå direkt in i hetluften”, säger Örebros huvudcoach Niklas Eriksson
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!