OS-spelaren Sophie Kratzer, 30, död i cancer

avKristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

Sophie Kratzer är död i cancer.

Den framstående tyska hockeyspelaren blev 30 år gammal.

– Fy satan så hemskt, säger Pernilla Winberg.

De möttes flera gånger på isen, inte minst i VM 2013 då Sverige slog Tyskland med 3–2. Eller fyra år senare då tyskorna tog revansch och slutade fyra i världen.

Men Pernilla Winberg kommer inte att ställas mot Sophie Kratzer igen. Den tyska OS- och VM-spelaren har sedan en tid tillbaka varit sjuk i cancer och dog förra veckan.

– Det är riktigt hemskt att läsa. Jag har spelat så många gånger mot henne, men visste inte ens att hon hade fått cancer. Det var en chock att läsa att hon gått bort. Livet är så pass mycket större än idrotten i sig, så man får perspektiv av att höra det här, säger Winberg, som i nuläget är sjukskriven från spel med Linköping på grund av en hjärnskakning.

Foto: AP

”Vi var lika gamla”

Har du en klar bild av henne som spelare?

– Ja. Jag var bra kompis med en av hennes kompisar och det är klart att jag har sprungit på henne på turneringar. Det var en duktig hockeyspelare. Det är väldigt sorgligt, speciellt när hon var så ung. Vi var lika gamla.

Sophie Kratzer brann för sin sport på andra sätt än de rent sportsliga. När hennes förbund arrangerade herr-VM 2017 ansvarade hon för marknadsföring och kommunikation.

Hon begravs i sin hemstad Dorfen 25 januari.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Cancer

Tyskland