”Åker dit för att vinna guld igen”

Glädjebeskedet för Tre Kronor

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 8 april kunde Sportbladet skriva att Elias Pettersson tackat ja till VM-spel.

Nu bekräftar 20-åringen glädjebeskedet.

– Vi kommer åka dit för att vinna guld igen, säger Pettersson till hockeynews.se.

Förra säsongen tvingades Elias Pettersson följa avslutningen av VM-turneringen i Danmark från läktaren med en bruten tumme. Nu siktar 20-åringen på att spela en ännu större roll i jakten på ett nytt svenskt guld, denna gång i Slovakien.

”Allt har en process”

Efter att Vancouver Canucks missat slutspelet i NHL under Petterssons debutsäsong kunde Sportbladet redan den 8 april skriva att svensken tackat ja till VM-spel. Nu bekräftar 20-åringen själv beslutet.

– Jag bestämde mig direkt för att spela VM men sen har allt en process som ska följas innan det kan bli helt klart med allt. Nu handlar det om att träna på rätt sätt och hålla formen på ett bra sätt innan man ansluter till laget inför VM, säger Pettersson till hockeynews.se.

Elias Pettersson klar för hockey-vm 2019
Foto: TT / Bildbyrån
Elias Pettersson klar för hockey-vm 2019

”Var sjukt mäktigt”

Den här gången hoppas Pettersson också vara med lite längre i VM-turneringen. Förra året missade 20-åringen alltså avslutningen efter att ha brutit tummen i gruppspelsmatchen mot Schweiz.

– Det var sjukt mäktigt förra säsongen. Då hade jag inte spelat i NHL och fick spela både med och mot NHL-spelare och det var också första gången jag fick spela i a-landslaget med Tre Kronor. Det kändes dessutom som att vi spelade på hemmaplan med det där enorma stödet så det var verkligen sjukt mäktigt att få vara med om det.

Elias Pettersson noterades för 66 poäng på 71 matcher under sin debutsäsong i NHL.


Missa inte Sportbladets nya Youtube-kanal – redan 400 000 visningar

Missa ingenting – prenumerera på Sportbladets Youtube-kanal!

Publicerad: