Ny kanonmatch av Johansson: ”Fanns inget stopp”

avPer Bjurman

ST. LOUIS Marcus Johansson fortsätter briljera i Stanley Cup-finalen.

I natt pangade han in sitt första mål – och stod för ännu en sagolik ”macka” till radarpartnern Charlie Coyle.

– Den här gången fanns det inget stopp, säger den 28-årige skåningen efter 7-2-krossen i St. Louis.

Boston Bruins säkrade en större jackpot än de nog förstod själva när de trejdade till sig Marcus Johansson från New Jersey Devils i vintras.

Han har varit förbluffande bra i hela slutspelet – och bara fortsätter på samma sätt i finalen mot St. Louis.

När Boston-björnarna i natt körde över sin aningen handfallna motståndare med 7-2 gjorde han sitt första mål i serien – med ett rykande direktskott från högra tekningscirkeln i ett powerplay en och en halv minut före slutsignalen.

Men framförallt stod han, redan i första perioden, för ännu en målgivande assist som fick hela hockeyvärlden att dra efter andan.

Foto: Jeff Roberson / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

”Tänkte först byta”

Under en kontring fick han pucken mitt i slottet, såg ut att vara på väg att avlossa ett skott – men i sista stund slog han istället en perfekt passning till frie radarpartnern Charlie Coyle ute på högerkanten och han stänkte utan pardon in 2-0.

– Jag tänkte faktiskt först åka och byta i det läget, jag hade varit ute på isen ett tag och var trött, berättar ”Mojo”.

– Men Coyle var jäkligt stark som arbetade upp pucken från egen zon, så jag hängde på och sedan blev det som det blev. Planen var nog att skjuta, men sedan såg jag i ögonvrån att han var öppen och passade.

Det var det andra av det som alltså till slut blev sju mål i en veritabel kross – och lagets nye, svenska stjärna är mycket nöjd.

– Jag tycker framförallt starten var den stora skillnaden mot de tidigare matcherna. Vi kom ut och körde direkt, fick också döda en utvisning tidigt, bland annat tack vare några bra räddningar av Tuuka Rask. Sedan fanns det inget stopp, konstaterar han.

– Det är så här vi spelat tidigare i slutspelet och det var kul att se att vi kunde göra det även i en finalmatch, direkt från början. För då är vi svårslagna.

Stanley Cup 2019: SPELSCHEMAT FÖR FINALEN:

Match 1: Boston–St Louis, 4–2.

Match 2: Boston–St Louis, 2–3

Match 3: St Louis–Boston, 2–7.

Match 4: St Louis–Boston, 02.00, natten mot tisdag 4 juni, svensk tid.

Match 5: Boston–St Louis, 02.00, natten mot fredag 7 juni, svensk tid.

Ev. match 6: St Louis–Boston, 02.00, natten mot måndag 10 juni, svensk tid.

Ev. match 7: Boston–St Louis, 02.00, natten mot torsdag 13 juni, svensk tid.

ARTIKELN HANDLAR OM