Hockeyettan går mot förbundet: ”Säg nej”

Ligaorganisationen Hockeyettan har haft sitt årsmöte.

37 närvarande klubbar enades om en skrivelse som Sportbladet har kommit över.

I den uppmanas distrikten att rösta nej till förbundets förslag om direkt upp- och nedflyttning.

Det är på lördag den 15 juni som landets hockeydistrikt ska rösta om förslaget om direkt upp- och nedflyttning mellan serierna.

Svenska Ishockeyförbundets förbundsmöte hålls på Djurgården i Stockholm, det är svensk ishockeys högsta beslutande organ som samlas en gång vartannat år.

Hockeyettan går tydligt mot sitt förbund, klubbarna har enats om att en skrivelse ska skickas av respektive klubb till sitt distriktsförbund inför förbundsmötet.

”Diskuterade ordentligt”

Sportbladet har fått ta del av skrivelsen – ”i sann demokratisk anda vill förbundet köra över merparten av berörda klubbarna med sitt förslag om endast en plats upp och ner”, säger källan.

– Vi har framfört våra åsikter vid ett flertal tillfällen. På årsmötet diskuterade vi det ordentligt och var helt enliga, då tog vi också fram den här skrivelsen, säger Hockeyettans Ronnie Glysing som blev omvald till ordförande för åttonde gången.

I stället för nuvarande modell där två lag i underliggande serie har möjlighet att kvalificera sig så föreslås direkt upp- och nedflyttning mellan serierna.

”Enorma summor”

Hockeyallsvenskan och Hockeyettan har tidigare också gått ut med ett öppet brev om att rösta nej till förslaget.

– Det är inte okej att 46 klubbar får en plats att spela om. Det här är en demokratisk process där så stor del av hockey-Sverige och distriktsförbunden som 46 klubbar måste få komma till tals, tanken är att vi ska jobba tillsammans, säger Ronnie Glysing.

Frågan är mycket viktig för ligan och medlemsföreningarna.

– Jag skulle bli mycket besviken om de struntade i de här diskussionerna, uppmaningen till representanterna från distriktsförbunden är att inte köra över oss. Vi är väldigt oroliga, det är enorma summor det handlar om, säger Ronnie Glysing.

Förbundsmötet röstar om direkt upp- och nedflyttningen, exakt hur serieindelningen och kvalspelen kommer att se ut ska lösas mellan ligorna under de närmaste åren.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!