Mika: Verkligen inte bra – vi kan inte göra så här

NEW YORK. Rangers kom snabbt ner på jorden efter Mika Zibanejads historiska torsdag.

Den omsusade svensken gjorde visserligen mål i natt också, men han och lagkamraterna hade uppenbara problem att ladda om och fick grundligt med spö av avhängda lokalkonkurrenten New Jersey.

–Det var verkligen inte bra. Vi kan inte göra så här, säger Mika efter 6-4-smällen.

Inledningsvis såg det ut som att Mika show från i torsdags – när han gjorde fem mål, inklusive avgörandet på övertid – bara skulle fortsätta i derbyt mot New Jersey.

Drygt sju minuter in i första perioden dunkade han utan pardon in sitt 39:e mål för säsongen – och fick hela Madison Square Garden att förenas i ”Mika-Mika-Mika”-ramsor.

Men det var det sista roliga som hände ”Blueshirts” denna natt. De hade mycket svårt att komma upp i normal standard och fick välförtjänt stryk med 6-4 av kvicka, pigga Devils.

– Vi var på tok för sloppy och gjorde det väldigt enkelt för dem, säger Mika när han möter media efteråt.

– Ska vi ha någon chans att hänga med i slutspelsjakten kan vi inte göra så här. Det var verkligen inte bra, på någon punkt alls.

Claesson målskytt för Devils

Ryske fantomen Igor Sjestiorkin var tillbaka i kassen efter bilolyckan för två veckor sedan, men hade ingen stor kväll och blev utbytt efter fem insläppta mål – mot Henrik Lundqvist.

”Henke” började med att stoppa Jack Hughes i ett friläge, stoppade sedan fem skott och höll en inofficiell nolla (Devils satte sista målet i tom kasse).

Fredrik Claesson, som fram till trade deadline för några veckor sedan spelade i Carolinas farmarlag men nu fått en ny chans i NHL med Devils, gjorde ett av gästernas mål.

Sjestiorkin hade ingen bra kväll Rangers-kassen.
Sjestiorkin hade ingen bra kväll Rangers-kassen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!