Hockey-VM ställs in

”Förståelse för alla beslut som tas i denna tid”

Publicerad 2020-03-17

Hockey-VM 2020 ställs in.

Beslutet är taget, men det officiella beskedet dröjer på grund av administrativa skäl.

– Sportsligt är det en jättestor besvikelse, men jag har full förståelse för alla beslut som tas, säger förbundskapten Johan Garpenlöv, som ännu inte fått det definitiva beskedet.

Det Internationella ishockeyförbundet (IIHF) höll ett krismöte under tisdagen. Direkt efteråt hävdade IIHF:s president René Fasel att man ännu inte fattat något beslut om hockey-VM.

”Vi kan dessvärre inte ta något beslut i det här läget”, sa han i ett pressmeddelande.

Men det stämmer inte.

Viaplay var först med att rapportera att beslutet visst är taget, men att den officiella bekräftelsen dröjer på grund av administrativa skäl.

Detta bekräftas även av Kalervo Kummola, vice president på IIHF.

– Vi väntar bara på att de schweiziska myndigheterna ska verkställa det, men beslutet är redan taget: Vi ska inte spela hockey-VM i år, säger han till Iltalehti.

”Stor besvikelse”

Tre Kronors förbundskapten Johan Garpenlöv är noga att poängtera att han inte fått det definitiva beslutet, men säger så här till Sportbladet:

– Det är mitt första år som förbundskapten och så verkar vi inte få genomföra ett VM och tävla om det där guldet. Hela säsongsplaneringen har handlat om att vara som bäst när VM inleds och tre veckor framåt. Så sportsligt är det en stor besvikelse.

Garpenlöv understryker också att han står bakom det beslut som fattas.

– Det här handlar om helt andra saker. Sport är bara sport. Liv och död, som det handlar om för vissa, är en helt annan sak och så mycket större än sport. Jag har full förståelse för alla beslut som tas i den tid vi befinner oss i, säger han.

Allt stoppas

Hockey-VM var schemalagt till 8-24 maj i Schweiz, ett av många länder som drabbats hårt av coronaviruset.

Även division 1 A (B-VM) och division 1 B ställs in.

Sedan tidigare står det klart att damernas VM på alla nivåer också ställs in.

PODD Så jobbar Aftonbladet med coronaviruset

I dagens Aftonbladet Daily pratar vi om hur Aftonbladet arbetar kring rapporteringen av coronaviruset och den globala krisen. Gäst är Lena K Samuelsson, publisher på Aftonbladet.

 
Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på PLAY-knappen