Pappa Niklas stöttar Lias: ”Folk fattar inte”

avMattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Lias Andersson kommer från en stor och känd ishockeyfamilj.

Pappa Niklas Andersson är anställd av Los Angeles Kings och blev som spelare ofta nedflyttad i AHL-klubbar.

– Folk pratar hela tiden om att det har med det sportliga i farmarklubben att göra, det har absolut inget att göra med det, säger han.

Lias Andersson har lämnat sin NHL-klubb New York Rangers på grund av psykisk ohälsa.

Den senaste tiden spelade den 21-årige centern i farmarklubben Hartford Wolf Pack i AHL.

Pappa Niklas Andersson, 48, blev under sin spelarkarriär ned- och uppflyttad många gånger mellan NHL-klubbar och farmarklubbar.

– Jag tycker att Lias har varit tydlig i media med att det inte har något att göra med att han spelade i farmarklubben. Ändå fortsätter folk prata om det hela tiden, folk fattar inte, de har ingen aning, säger Niklas Andersson.

1 av 2 | Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

”Stolt och glad”

Lias Andersson har en egen lägenhet i Göteborg, men han har också varit hemma hos pappa och mamma i Ytterby i Kungälv.

– Jag är stolt och glad över att Lias har fattat det här beslutet, jag stöttar honom till 1000 procent på samma sätt som jag hoppas att alla föräldrar skulle göra. Han har inte mått så bra och det är tråkigt, det viktiga nu är att han tacklar sin hälsa och sitt välmående, säger Niklas Andersson.

I media har Lias Andersson sagt att han hoppas kunna berätta mer om vad som har hänt någon gång i framtiden.

– Jag kan ännu mindre än honom gå in på några detaljer. Det får Lias göra när han känner sig redo, säger Niklas Andersson.

”Viktigare än hockeyn”

Kontraktet med New York Rangers sträcker sig över nästa säsong, för att fortsätta ishockeykarriären någon annanstans innan det måste det till en lösning med klubben.

– Det går inte att prata om att börja spela ishockey nu. Det är mycket viktigare att han hittar glädjen och välbefinnandet i tillvaron igen, det betyder mer än allt annat, säger Niklas Andersson.

Många är det som frågar honom också om sonens situation.

– Jag försöker att undvika det mesta som skrivs och rapporteras. Det går ändå inte att låta bli att märka att det är väldigt många som är intresserade, säger Niklas Andersson.

Legendar i Frölunda

Pappa Niklas Andersson och farbror Mikael Andersson hade långa och framgångsrika spelarkarriärer i Frölunda, Tre Kronor och Nordamerika.

Farfar Ronny Andersson var målvakt i Västra Frölunda, 17-årige lillebror Noah Andersson har debuterat i Färjestad i januari.

Niklas Andersson är en Frölunda-legendar som har sitt tröjnummer 24 hissat i taket på Scandinavium, har vunnit två SM-guld (2003 och 2005) med Göteborgsklubben samt har gjort flest poäng (540) och mål (201) i klubbens historia.

Numera är Niklas Andersson heltidsanställd scout för NHL-klubben Los Angeles Kings.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

AHL

Ishockey