Hagelin: Knattarna gav mig ett lyft

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

NEW YORK. Carl Hagelin gjorde sitt första mål för säsongen i natt.

Då tackar han knattarna på radhusgatan hemma i Washington.

– Jag var ute och lirade landhockey med dem på julafton och de gav mig ett lyft. Kudos till dem, säger han efter Capitals 2-1-seger mot Columbus.

Han har huvudsakligen defensiva arbetsuppgifter nuförtiden, gepardsnabbe Carl Hagelin, så det blir inte längre så många avtryck i protokollet.

Men när Capitals tog emot Columbus hemma i Capitol One Arena i första matchen efter juluppehållet natt tog måltorkan slut.

6.13 dök han upp framför gästernas kasse och snärtade in sin första strut för säsongen.

Och för det får alltså några unga vänner äran.

”Kudos till knattarna”

– Jag spelade landhockey med knattarna Drew, Will och Carson hemma på gatan på julafton, berättar han för nhl.com.

– Det var kul, jag laddade på några slagskott och sa åt grabbarna att de förhoppnings gav mig ett lyft. Det gjorde de också. Kudos till dem.

Svenske rookien Jakob Lilja gjorde för övrigt Columbus mål – tillika sitt allra första i NHL – och det räckte till poäng.

Men på övertid tvingades Ohio-laget räcka vapen när Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin gemensamt spelade fram till TJ Oshies avgörande mål.

Efteråt meddelar Ovetjkin för övrigt att han för andra året i rad tackar nej till All Star-helgen i slutet av januari – trots att det innebär att han automatiskt stängs av en match.

– Jag är glad att fansen röstat på mig igen, men jag måste lyssna på min kropp. Det är viktigare att jag får vila och förbereda mig för andra halvan av säsongen, säger han.

Därmed kanske All Star-dörren istället öppnas för Nicklas Bäckström.

Foto: Nick Wass / TT NYHETSBYRÅN
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!