Svenska succén – tar plats i NHL

Foto: Ludvig Thunman / TT / TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

Över 200 matcher i AHL.

Nu får Robert Hägg, 22, chansen i Philadelphia Flyers NHL-lag.

– Nu måste jag höja mig ytterligare, säger svensken till klubbens hemsida.

För tre år sedan lämnade Robert Hägg, 22, Modo och SHL för spel i Philadelphia Flyers farmarlag i AHL.

Där gjorde han tre säsonger innan han fick debutera i NHL i sista grundseriematchen i fjol.

Totalt har han gjort 202 matcher i AHL och nu kommer beskedet att han får chansen i NHL, meddelar Philadelphia Flyers på sin hemsida.

”Extremt glad”

– Jag är väldigt glad. Nu måste jag höja mig ytterligare och ge mitt bästa där ute, det är fortfarande hård konkurrens om platserna, säger Hägg till sajten.

22-åringen har gjort sex matcher under försäsongen, gått mållös men har ändå imponerat på klubbens general manager Ron Hextall.

– Jag var nervös inför mötet, men efteråt var jag extremt glad över att ha tagit plats i laget. Om jag har ringt mamma och pappa? Inte än, men jag ska (skratt), säger Hägg.

Samtidigt står det klart att klubben väljer att skicka ner klubbkamraten Oskar Lindblom, 21, till farmarlaget Lehigh Valley Phantoms.

”Oskar var grym”

– Oskar har gjort bra ifrån sig under träningslägret och det är det viktigaste att poängtera för unga spelare, att de inte har misslyckats. Man måste säga: ”Du gjorde bra ifrån dig, men just nu är det bäst både för dig och laget att du får speltid”, säger Ron Hextall.

– Oskar var grym och tog beskedet väldigt bra. Han är en bra spelare och vad jag vet har ingen spelare på den här nivån hämmats av att spela i AHL under en tid, så han kommer klara sig, fortsätter han.

NHL-säsongen drar i gång natten till torsdag och klubbarna gör just nu sina sista gallringar, där det även står klart att Detroit Red Wings Axel Holmström skickas till AHL.

Så avgörs NHL 2017/18 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM