Tim Söderlund klar för Djurgården

Djurgården fortsätter att värva.

Forwarden Tim Söderlund, 23, är klar för tabelljumbon.

– Tim har under hela sin hockeyuppväxt alltid haft en stark önskan att få representera klubben, säger utvecklingschef Tobias Pehrsson.

Djurgården fortsätter att rekrytera spelare med anknytning till klubben.

23-årige Tim Söderlund är född och uppvuxen i Skellefteå, där han SHL-debuterade säsongen 2015/2016. Men han är supporter till Djurgården sedan barnsben, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi får in en skridskostark spelare som är offensivt skicklig och som har stora kvaliteter i anfallszonen. Tim är även en stor Djurgårdare och har alltid haft en önskan att spela här på Hovet i våra färger, säger Djurgårdens tf. sportchef K-G Stoppel.

Ansluter från Nordamerika

Den tidigare JVM-forwarden kommer närmast från Edmonton Oilers organisation och har spenderat de senaste åren i AHL och ECHL.

Söderlund har utöver sina år i Skellefteå gjort en halv SHL-säsong i Frölunda. Han har sammanlagt gjort 35 poäng (18+17) i den högsta ligan.

Avtalet är skrivet säsongen ut och Tim Söderlund landade i Stockholm under lördagseftermiddagen. Från Hovets läktare såg han de nya lagkamraterna spela hem två poäng mot Leksand.

Tim Söderlund lånades ut till Almtuna under lockouthösten 2020.
Tim Söderlund lånades ut till Almtuna under lockouthösten 2020.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!