Richard Gynge klar för återkomst i AIK

AIK har landat en stjärnvärvning till nästa säsong.

Poängsprutan Richard Gynge är klar för en återkomst till klubben efter 10 år.

35-åringen har skrivit kontrakt över de två kommande säsongerna.

Hemvändaren kommer senast från spel i Växjö Lakers, med vilka han vann SM-guld med så sent som säsongen 2020/2021, men har också flera säsonger i KHL på sin meritlista. Den notoriske poänggöraren var under sin förra sejour i klubben med och tog upp laget till dåvarande Elitserien och nu siktar han på ett nytt avancemang.

– Jag har haft en målbild att få vara med och försöka avancera med AIK igen, det har jag haft med mig under alla år eftersom jag fick vara med på den speciella resan förra gången. Det har funnits som en extra motivation där i bakhuvudet och nu är det underbart att jag får chansen att vara med, säger han till klubbens hemsida.

Gynge hade en lyckosam säsong i fjol när han svarade för 48 poäng på 52 matcher i grundserien och sju poäng på fyra slutspelmatcher, vilket var karriärens bästa i SHL. 35-åringen blir en av ligans tyngsta värvningar och kommer kunna leda en förstakedja i Stockholmsklubben.

–Jag börjar bli lite till åren, och jag känner att jag inte vill komma tillbaka till AIK och vara på upploppet utan jag vill ändå ge det en chans när jag har någonting att bidra med, säger han.

Kontraktet är skrivet över säsongen 2023/24 och Gynge ansluter till truppen redan i veckan.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN