Mika Zibanejad: ”Jag vill alltid göra mål”

NEW YORK. ”Mika och Kreider måste kliva fram och börja producera”, röt hockeyfansen i New York efter det enda futtiga målet under i Raleigh den gångna veckan.

OK, replikerade de båda stjärnorna – och prickade in ett mål vardera när Rangers under söndagen reducerade matchserien mot Carolina med en 3-1-seger.

– Press? Det är det alltid, men det är bara roligt. Det handlar ju inte om nånting jag inte vill göra. Jag vill alltid göra mål, säger Mika till Sportbladet.

De har sprutat in mål hela säsongen, så fokus hamnade framförallt på Chris Kreider och Mika Zibanejad när måltorkan från de inledande ronderna mot Carolina Hurricanes till varje pris skulle brytas i söndagens måste-match på Madison Square Garden.

Och som sagt:

De svarade upp mot kraven.

Mika vispade in en karaktäristisk rökare från vänstra tekningscirkeln i ett powerplay i mitten av andra perioden och Kreider piskade in en puck i nättaket i början av andra, på assist från sin svenske radarpartner – och därför kunde Rangers till slut vinna ännu en tajt holmgång med 3-1.

– Ja, tycker vi gjorde en bra match. Det var väldigt tajt igen, men vi lyckades ändå skapa mer och förvaltade våra bästa chanser, säger Mika när vi når honom efteråt.

– Det känns såklart bra, vi behövde vinna den här matchen. Men nu är det bara att glömma den och försöka ta nästa.

Mika och Chris Kreider.
Mika och Chris Kreider.

Pressen han och gode vännen Kreider får på sig såna här gånger gör Mika ingen stor affär av.

– Det är alltid press, men det är bara roligt. Det handlar ju inte om nånting jag inte gillar att göra, eller inte gjort förr. Jag vill alltid göra mål, säger han.

Hurricanes hade sina chanser de också. Ja, de vann till och med skottstatistiken med 44-32, men Igor Sjestiorkin var åter fantomen i kassen och stoppade samtliga skott utom ett.

Inte helt otippat orsakade det viss frustration hos gästerna och den tog sig uttryck i ett batteri tjuvnyp, efterslängar och smockor i slutsekunderna.

Det gillade inte Rangers-coachen Gerard Gallant. På tv-bilder syns hur han tydligt och klart skriker ”Shut the fuck up” åt kontroversielle Carolina-backen Tony DeAngelo från båset.

– Jag gillade inte all bullshit, i slutet, nej. Sånt där har inte vi ägnat oss åt när vi förlorat men är det så de vill hålla på har vi definitivt spelare som kan kan ta hand om det, grymtar han efteråt.

Nästa match i serien – som nu alltså står 2-1 till Carolina – spelas i New York natten till onsdag.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln