Matchstraff på Cameron Brace mot Skellefteå

IK Oskarshamn avgjorde sent mot Skellefteå AIK

Tackling, slashing och crosschecking.

Oskarshamn fick spela sju (!) minuter i boxplay efter att Cameron Brace tappat fattningen.

– Han är väldigt vårdslös, säger domaren Christoffer Holm till C More.

Oskarshamn ledde med 1–0 borta mot Skellefteå AIK när forwarden Cameron Brace tacklade Adam Wilsby och ett mindre gurgel utbröt.

Det eskalerade när Brace svingade klubban mot Skellefteå-backen och sedan delade ut en crosschecking i ansiktshöjd. Tumultet slutade med att Brace fick två minuters utvisning för tacklingen (charging) och matchstraff för efterspelet (slashing).

– Det är en ful slashing. En eftersläng. Jag vet inte varför han var så het där, säger Wilsby till C More.

Domaren förklarar

Domaren Christoffer Holm motiverade matchstraffet i C More:

– Det är egentligen tre situationer. Det börjar med en slashing mot ryggen, sen kommer en crosschecking som tar mot bröst och ansikte. På nervägen träffar klubban mot halsen på honom.

Stjärnan utgick skadad

Skellefteå fick ett sju minuter långt powerplay, där Oskarshamn (!) utökade ledningen till 2–0. De hämtade upp underläget, men Jonas Engström avgjorde med sitt 3–2-mål med mindre än tre minuter kvar.

Dessutom tvingade hemmalagets succéforward Adam Mascherin bryta matchen efter en tackling där han tog sig för vänsteraxeln.

– Han blir borta ett tag. Men du såg ju att det var överkroppen och vi skickade honom direkt till lasarettet, säger lagläkaren Niklas Werkmäster till Norran.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!