Legendarerna hjälper landslagsledningen i OS

Henrik Zetterberg.
Henrik Zetterberg.

Förbundskapten Johan Garpenlöv kallar in förstärkning inför OS-turneringen i februari.

De båda legendarerna Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall kommer att agera rådgivare åt Garpenlöv och övriga ledarstaben.

Det är fortfarande inte bekräftat att det blir NHL-spelare i OS-turneringen i Peking i februari. Men det mesta talar för att det blir så och i dag finns stora delar av den svenska truppen i Stockholm för en pressträff. 

Men på den pressträffen kommer också Niklas Kronwall att närvara. 

Tillsammans med den tidigare lagkamraten i Detroit, Henrik Zetterberg, ska den förre storbacken agera bollplank och rådgivare åt Johan Garpenlöv och hans ledarstab:

– För oss i tränarstaben känns det väldigt roligt att Niklas och Henrik vill hänga med på den här OS-resan. Deras kompetens, både som före detta spelare och som personer, kommer vi att få stor nytta av i processen med laguttagning och även under turneringens gång”, säger förbundskapten Johan Garpenlöv i ett pressmeddelande. 

Var med och vann OS-guld 2006

De tidigare storspelarna, som både är 40 år, är två av svenska hockeys absolut största under 2000-talet, med mängder av meriter från både Detroit Red Wings och Tre Kronor. Båda var exempelvis med och vann OS-guld i Turin 2006 och spelade även den senaste OS-turneringen där NHL-spelare deltog, den i Sotji 2014.

Att landslagsledningen använder tidigare storspelare under stora turneringar med många NHL-spelare är inget nytt. Vid World Cup 2016 var Mats Sundin, Niklas Lidström och Daniel Alfredsson med som rådgivare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!