Vancouver tog fjärde raka segern i natt

NEW YORK. Det tycks äntligen ha vänt för Vancouver Canucks.

De tog fjärde raka segern i natt, borta mot San Jose – och den hete Elias Pettersson bidrog med både säsongens elfte mål och en assist.

– Vi spelar helt klart mycket bättre och är mer konsekventa, men vi har många fler steg att ta, säger coachen Bruce Boudreau efter 4-3-vinsten.

Hösten har varit frustrerande för canuckerna. Efter viss möda tog de sig visserligen ur de första grundserieveckornas djupa svacka och började vinna enstaka matcher – men de lyckades aldrig upprätthålla tillräckligt hög standard över tid. Vinter följdes av nya förluster – och sedan upprepades samma mönster gång på gång.

Nu, däremot, verkar det som att de tagit sig runt ett hörn. 4-3-segern i natt – säkrad av Andrei Kuzmenko på övertid – var fjärde raka, varav av de tre senaste på bortaplan.

PLUS: Leifby: Besynnerligt, SVT

– En stor seger efter en förträfflig roadtrip. Vi visade mod och karaktär. Vi var väldigt trötta och blev utspelade i tredje perioden, men vi hittade sätt att studsa tillbaka, säger coachen Bruce Boudreau.

– Vi spelar helt klart mycket bättre än tidigare och är mer konsekventa, men det finns många fler steg att ta för att bli ett bättre lag.

Elias Pettersson hör till de få som levererat hela säsongen – och han gjorde det i natt igen. Han styrde in sitt elfte mål för säsongen, på en skottpassning från Oliver Ekman-Larsson, och stod också för sin sextonde assist.

Därmed är den 23-årige medelpadingen tvåa i svenska poängligan, bakom Erik Karlsson. Som för egen del svarade för två nya assist och återigen är delad tvåa i poängligan. Han är tillika den första back i Sharks historia som producerat över 20 poäng under en och samma månad.

Köp dina rosa och blågula prylar i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!