”Många likheter mellan Herman och Stefan”

Publicerad 2023-11-30

JÖNKÖPING. Herman Liv var på plats i Husqvarna Garden för första gången som SHL-spelare.

Det var även hans största fans – brorsan Harry, farmor Anita, farbror Christian samt mamma Anna Liv.

– Det finns många likheter mellan Herman och Stefan, samma kroppsspråk och rörelser, säger Anna Liv.

Det var en speciell match i Husqvarna Garden på torsdagskvällen, som HV71 vann med 3–2 mot Örebro.

Men framförallt var det också känslosamt och speciellt att Herman Liv, son till Stefan Liv, var tillbaka i Jönköping med Örebro i SHL. Herman har spelat juniorhockey med Örebro på bortaplan i Jönköping, men nu var han uppkallad till A-laget och fick känna på en välfylld HV-arena som andas så mycket av Liv med minne och kärlek till pappa Stefan.

– Det var otroligt roligt att komma tillbaka hit, säger han själv efter matchen.

Hur kände du inför matchen?

– Jag var inte så nervös eftersom jag startade på bänken, hade jag behövt hoppa in skulle det nog ha kommit lite nerver där. Men så länge man är på bänken är det inte så nervöst.

Andra matchen Stefan Livs tröjhissning

På plats var också övrig del av familjen Liv, mamma Anna och lillebror Harry, 15 år samt farmor Anita och Stefans bror, Hermans farbror, Christian.

De hade bänkat sig på långsidan ovanför spelarbåsen för att stötta Herman och se Liv vara tillbaka i HV71s hemmaborg. Och det tillhör inte vanligheterna att Anna Liv går på hockey numera.

– Jag ser ju matcherna när Herman spelar, men annars är den här arenan lite förknippad med speciella känslor för mig. Det här är bara min andra SHL-match sedan Stefans tröjhissning 2012.

Nu var det en stolt Liv-familj som följde Herman på isen på värmningen och i båset under matchen i rollen som back up.

– Jag tror att Herman har samma känslor som mig inför och under en match och jag var som sagt nervös. Men Herman är säkerligen mycket lugnare.

Anna och Harry Liv.

Ser likheter med Stefan

Att Stefans och Annas son skulle bli målvakt var oundvikligt, enligt Anna.

– Han har alltid velat bli det. Det var givet från dag ett och hockeymässigt var det nog bra att fortsätta karriären i Örebro som han valde själv. Men det är långt kvar, säger mamma Anna och beskriver far och sons likheter:

– Samma kroppsspråk och rörelser.

HV:s publik fick också chansen att hylla Herman när han zoomades in på mediakuben och publiken svarade med en värmande applåd som fick målvakten att le genererat och säkert bli lite varm inombords.

– Fantastiskt. De är ju helt sjukt lika och det känns som en mini-Stefan som sitter där och det är grymt kul. Det var gåshud när han kom upp på jumbotronen. Jag tror han kände kärleken från publiken. Det var nog säkerligen speciellt för honom, säger Simon Önerud.

Lillebror Harry är inbiten HV-supporter och själv framgångsrik som innebandyforward i Jönköping IK. Han vet vad han drömmer om:

– Coolt med brorsan på isen. Jag håller på HV71 och det hade varit kul att få se honom i HV71 en dag.