Brynäs överkörda av Oskarshamn

”Allt känns lite vaniljglass”

Av: Anton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:

Flera toppspelare borta.

Då blev Brynäs överkörda i SHL-premiären hemma mot Oskarshamn och förlorade med 2–5.

– Jag hävdar att det är alldeles för stora siffror, säger nya Brynästränaren Peter Andersson i C More.

52 sekunder. Längre än så tog det inte för Oskarshamn att göra sitt första mål den här SHL-säsongen.

Nolan Zajac smög ner från blålinjen, fick pucken och placerade in skottet bakom en skymd Viktor Andrén i Brynäs mål.

”Allt känns vaniljglass”

Jaedon Descheneau kvitterade i första perioden men med fem sekunder kvar sköt Oskarshamns nyförvärv Fredrik Olofsson in ledningsmålet.

– Jag tycker allt känns lite vaniljglass just nu. Det går lite fram och tillbaka och vi har mycket att förbättra, sa Brynäs Patrik Berglund i C More efter första perioden.

”Inte som en 5–2-match”

Men någon förbättring blev det inte. I stället öste Oskarshamn på rejält och såg till att leda med 5–1 efter två spelade perioder.

– Vi gör väldigt bra saker, spelar mycket i deras zon och skapar hyfsade chanser. Det är mycket utvisningar. Disciplinen är väldigt viktig och där brister vi. Vi tar en dum utvisning i mittzonen och de får 2–1. 5 mot 5 är det mycket bra som vi kan bygga vidare på. Det känns inte som en 5–2-match, säger Brynäs tränare Peter Andersson.

Oskarshamn vann matchen med 5–2 där man fick se nyförvärvet Fredrik Olofsson göra ett mål och tre assist i sin första SHL-match någonsin.

– Jätteskönt för killarna att få med sig ett bra resultat och ett bra självförtroende, säger IKO-tränaren Martin Filander.

Saknade många spelare

Brynäs saknade flera tongivande spelare. Bland annat fanns Anton Rödin, Greg Scott och Nicklas Danielsson – som bildade förstakedja förra säsongen – inte med på isen. I Oskarshamn fanns bland annat nyckelforwarden Richard Palmberg inte med.

Barometern skrev tidigare under torsdagen att han blir borta länge.

– Det är under utredning, han är tveksam till nästa match i alla fall, säger Martin Filander.

Publicerad:

LÄS VIDARE