På väg att koppla greppet – då stod Fleury för säsongens tavla

NEW YORK. Vegas var på väg att skaffa sig grepp om sin Stanley Cup-semi i natt.

Då begick Marc-Andre Fleury säsongens tavla, varpå Montreal kunde kvittera – och sedan vann de helt rättvist på övertid.

–Sånt händer, vi kan inget göra åt det. Men det är hög tid att vi som grupp visar lite mer stolthet över att vi spelar playoff, suckar stjärnan Mark Stone efter 3-2-smällen.

Marc-Andre Fleury har en lysande grundserie och ett ännu mer lysande slutspel bakom sig, men skulle Vegas Golden Knights helt skrällartat bli utslagna i semin mot Montreal kommer säsongen ändå bara bli ihågkommen för den präktiga blundern 18.05 in i tredje perioden i tredje mötet i Bell Centre i natt.

Gästerna från Nevada hade då 2-1-ledning – siffror som egentligen borde varit mycket större, sett till puckinnehav och skott på mål – och avvaktade bara slutsignal.

”Det var bara en oturlig studs”

Ingen trodde heller att något särskilt skulle hända när Fleury rundade sin egen kasse för att mota en dussinpuck på väg genom rundeln. Men på något vis styrde han den på egen skridsko, varpå pucken studsade ut framför den tomma kassen och där dök Josh Anderson påpassligt upp och stänkte in 2-2.

– Det var bara en oturlig studs, sånt händer och vi kan inget göra åt det. Fleury har spelat storartat hela säsongen, det var ett misstag, säger stjärnan Mark Stone.

– Det är vi utespelare som borde gjort mål på alla chanser vi hade. Det är hög tid att vi som grupp visar lite mer stolthet över att vi spelar playoff. Om vi är emotionellt störda över det här. Nej?

Förlorade allt momentum

Det såg dock ut som de var rätt störda när förlängningen tog vid, för efter att ha dominerat fullständigt och vunnit skotten i de två första perioderna med 30-8 förlorade de allt momentum när det verkligen gällde. Habs tog över, trots att de inte precis hade domarna med sig, och 12.53 in i första OT-perioden slog Josh Anderson till igen. Han och Paul Byron kom efter en märklig kontring loss två-mot -noll (!) och det slutade alltså med att den 27-årige kanadensaren piskade in även avgörandet.

– Men jag älskade vår insats idag och spelar vi likadant även fortsättningsvis har jag svårt att se att de ska kunna slå oss två gånger till, säger Vegas-coachen Pete DeBoer.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!