Vancouver firade som de vunnit Stanley Cup

NEW YORK. Vancouver Canucks firade som om de vunnit Stanley Cup i natt

Och undra på det.

Bara det faktum att de alls spelade var ju en triumf – och att de därtill slog tabellettan Toronto på övertid måste ses som snudd på mirakulöst.

– Ja, det kändes verkligen fint att få en vinst efter allt vi gått igenom, säger svenska målskytten Nils Höglander.

Så sent som i början av den just avslutade veckan låg flera Canucks-spelare fortfarande nedbäddade i Covid-infektion – medan andra så sakteliga började repa sig efter en tung tvåveckorsdust med det elaka viruset. 

Följaktligen var det ett smärre under att laget i natt alls kom till start i sin första match sedan 24 mars – mot Toronto hemma i Rogers Arena.

Men de inte bara spelade. De kom tillbaka från 2-0-underläge och vann till slut på övertid, efter ett mål inprickat av lagkaptenen Bo Horvat.

Då utbröt rena rama Tv-pucksglädjen.

– Ja, det här var mer än bara en seger mitt i grundserien. Den var väldigt speciell, den här gruppen har gått genom väldigt mycket senaste veckorna, konstaterar coachen Travis Green på sin virtuella presskonferens efteråt.

”Visade moral”

Målvakten Braden Holtby, som stod för en kanonmatch och stoppade 37 skott, håller med.

– Vi visade verkligen moral, gick ut och gav allt och trodde på oss själva, menar han.

Svenske rookien Nils Höglander – som berättar att han hörde till de lyckliga som inte fick några symtom alls efter att ha testat positivt – stod för 2-2-kvitteringen i mitten av tredje perioden och jublade redan då med påtagligt eftertryck.

– Det var ju en tajt match så det kändes förstås väldigt skönt att göra det målet, säger han.

– Överhuvudtaget kändes det väldigt fint att få den här segern efter allt vi gått igenom.

William Nylander hade samtidigt sin egen lilla comeback-föreställning med Toronto. Han har inte varit sjuk, men ändå tvingats sitta i karantän i nära två veckor efter att ha mött en misstänkt smittad. Ingen rost hann sätta sig under den pausen, av allt att döma. ”Lill-Nyllet” började med att stänka in NHL-karriärens 100:e mål i början av första perioden och spelade sedan fram till den powerplay-balja Auston Matthews svarade för i mittperioden.

– Det kändes bra för min del, jag bara önskar att vi hade vunnit, säger han.

Det pånyttfödda Buffalo Sabres fortsätter imponera. Under söndagskvällen stod de för en av säsongens mest solida insatser och slog självaste Pittsburgh med 4-2 hemma i Keybank Center.

– Killarna fixade problemen vi hade i gårdagens match och fick belöning för det. Det var kul att se, säger coachen Don Granato.

Rasmus Dahlin och Victor Olofsson svarade för två assist vardera och Rasmus Asplund satte sitt sjätte mål för säsongen i tom kasse.

Samtidigt begick Mattias Samuelsson – son till legendaren Big Kjell Samuelsson – NHL-debut med Sabres, spelade drygt 14 minuter, avlossade ett skott mål och satte in två tacklingar.

– Det var väldigt coolt, jag kommer definitivt aldrig glömma den här matchen, säger Mattias till Buffalo News.

Vegas Golden Knights förefaller oslagbara för tillfället. De tog sjätte raka segern i natt – borta mot Anaheim.

– Alla i laget bidrar hela tiden, vi har en fantastisk balans i laget, säger målskytten Mark Stone.

Rickard Rakell hade en assist för Ducks.

Mellan Philadelphia och New York Islanders stod det 0-0 efter tre spelade perioder. Sedan avgjorde Nick Leddy för Isles på övertid.

Vancouver Canucks vann mot Toronto.
Vancouver Canucks vann mot Toronto.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!