Han blev siste man att lämna: ”Klart man är besviken”

Publicerad 2020-12-13

Helge Grans.

Nu har truppen inför junior-VM i Kanada färdigställts.

Sju spelare tvingades lämna bruttotruppen och den största överraskningen var att Malmöbacken Helge Grans, 18 petades:

– Klart man är besviken, JVM var något man ville spela och vara med om, säger Grans.

Totalt sju spelare har fått lämna landslagslägret, vilket innebär att juniorkronornas trupp inför JVM nu är klar. Den består av 22 utespelare och tre målvakter:

– Vi har spets och bredd i samtliga lagdelar och det är en bra grupp med flera starka ledare, säger Joel Rönnmark i pressmeddelandet från Svenska ishockeyförbundet.

– Det är ett gott gäng som känner varandra väl, många av dem har varit med länge på landslagsnivå, fortsätter han.

På lördagen fick Isac Andersson, Simon Edvinsson, Hannes Kollén, Daniel Ljungman, Viktor Persson och Simon Robertsson åka hem.

Helge Grans blev i dag söndag den siste spelaren att petas ur truppen.

Kan spela JVM nästa år

En överraskning för många som såg den spelskicklige backen som mer eller mindre given bland åtta backar. Men landslagsledningen tyckte annat:

– Klart man är besviken, men nu är det som det är. Jag ser fram mot att vara tillbaka i Malmö igen och tänker bara framåt, säger Grans, som nyligen draftades av Los Angeles i den andra rundan.

Vilken motivering fick du?

– Att det var lite olika roller i laget och att jag var lite samma spelartyp som några andra. Att i ett lag behövs alla möjliga spelartyper. Jag tycker det är fullt förståligt att de tar ut ett lag, säger Grans.

Trots petningen nu har Grans möjligheten att spela JVM om ett år, eftersom han är född 2002. Även då avgörs turneringen i Edmonton – och med publik i arenan:

– Förhoppningsvis kommer jag med då och det blir givetvis en ännu större upplevelse om det är fullt med publik på matcherna, säger Grans.