Får lämna JVM efter regelbrott

Jonas Fransson.
Jonas Fransson.

Juniorkronornas team manager Jonas Fransson skickas hem från JVM.

Anledningen är att han har brutit mot karantänsreglerna då han lämnat hotellet.

– Jag mår verkligen dåligt över detta, säger Jonas Fransson till Sportbladet.

Inför JVM har flera ledare fallit bort på grund av positiva coronatest, däribland förbundskaptenen Tomas Montén.

Efter en del pusslande lyckades ledningen få till en lösning till mästerskapet i Kanada. Men redan innan JVM dragit igång kommer nästa bortfall på ledarsidan.

Den här gången handlar det inte om någon smitta – utan om att turneringens karantänsregler brutits av team manager Jonas Fransson.

Ska ha åkt till flygplatsen

Internationella ishockeyförbundet har gett beskedet och enligt Svenska ishockeyförbundet har Fransson själv berättat att han lämnat hotellet för att åka tillbaka till flygplatsen för att hämta kvarglömt bagage.

– Sanningen är att jag har sedan två år en andningsmaskin som jag måste använda varje natt, jag har lovat mina barn detta. Yes, jag gjorde fel och bröt bubblan men med mitt läkarintyg åkte jag till flygplatsen för att hämta min sladd till maskinen. Jag mår verkligen dåligt över detta, skriver Jonas Fransson i ett sms till Sportbladet.

Generalsekreteraren Johan Stark berättar att Fransson redan sitter på flyget på väg hem.

– Jag har inte pratat med honom själv. Men det är ett mänskligt misstag. När man kommer in i bubblan ska man vara på sitt rum. Enligt egen utsago har han tagit taxi till flygplatsen eftersom han glömt något där och då har han spräckt bubblan. Då får man inte komma in igen. Det är inget vi bestrider, det är bara jävligt tråkigt. Han är själv väldigt besviken, säger Stark.

”Fixar och donar mycket”

För en utomstående låter Team manager som en spretig roll. Vad är det ni mister i Jonas Fransson?
– Han fixar och donar mycket. Har kontakt med IIHF osv.  Det är en tråkig grej bara. Ett mänskligt misstag.

Ni skriver i ett pressmeddelande att ni ska tillsätta ytterligare resurser hemifrån för att komplettera just Team Manager-rollen. Hur gör ni det?

– Vi får ju inte skicka in någon i bubblan. Det var likadant nu när vi skulle stötta upp ledarstaben. Det här blir att stötta lite från distans. Den grupperingen vi har på plats där får ett litet större ansvar också.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!