Stod i klacken senast – nu vill Lindblom skriva historia

Brynäs är i en ny SM-final tack vare den ”nya Silfverberg”

HOCKEY

GÖTEBORG. Han var 15 år när Brynäs vann sitt senaste SM-guld.

Och Oskar Lindblom följde den avgörande matchen mot Skellefteå på nära håll: 

– Ja, jag stod i klacken när Silfverberg sköt det avgörande målet och det har man drömt om sedan dess, säger succéforwarden.

Brynäs är i en ny SM-final, den första sedan 2012, och en stor anledning är lagets 20-årige stjärnforward Oskar Lindblom.

Han gjorde både 2–0 och fastställde slutresultatet till 3–1 när Brynäs vann den sjunde och avgörande matchen i Scandinavium. 

Lindbloms andra mål i inledningen av tredje perioden var ett riktigt klassavslut.

Inte alls olikt det matchavgörande målet som Jakob Silfverberg skickade in mot Skellefteå 2012: 

– Den satt bra. Också ett perfekt tillfälle att trycka dit den och döda av deras energi, säger Lindblom.

Jämförs redan med Silfverberg

Lindblom var bara 15 år när Silfverberg gjorde sitt klassiska mål och Brynäs vann sitt senaste guld. Då följde han matcherna från läktarplats i Gavlerinken. 

– Ja, man stod i klacken på ståplats. Det fanns inga sittplatser kvar, så man fick smyga in bakvägen och ställa sig på stå i stället, berättar han.

Nu pekas han ut som den nya Jakob Silfverberg, den stora guldhjälten 2012:

– Det är väl mest ni i medierna som gör den jämförelsen. Jag försöker bara vara den jag är och göra det så bra det bara går. 

Men precis som Silfverberg vill Oskar Lindblom avsluta med ett SM-guld med Brynäs innan han åker över till NHL. I finalen väntar HV71.

”Bulan” har aldrig sett något liknande

– Jag har känt hela säsongen att vi har ett lag som kan gå hela vägen. Nu ser man bucklan där framme och det är dit man vill gå, säger Lindblom.

Efter den avgörande matchen hyllades Lindblom av tränaren Thomas Berglund.

– Ja, vad ska man säga? Det är bara synd för svensk hockey att vi inte får se honom nästa säsong. Jag har aldrig varit med om en spelare som gått från klarhet till klarhet som han gjort under en säsong. Han har inte utvecklats ett eller två steg, utan flera steg. Både som spelare och människa, säger Berglund.

ARTIKELN HANDLAR OM