”Det blir en ganska kraftig löneökning”

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: TT

HOCKEY

Marcus Johansson fick lämna – men André Burakovsky blir kvar.

22-åringen har skrivit på ett nytt tvåårskontrakt med Washington Capitals värt 51 miljoner kronor.

– Det känns riktigt bra, säger han till Sportbladet.

Washington Capitals gick ”all in” för att bryta sin slutspelsförbannelse och gå hela vägen. Men trots att man hämtade in backstjärnan Kevin Shattenkirk åkte man – återigen – ut mot rivalen tillika blivande Stanley Cup-mästaren Pittsburgh Penguins.

Nu rustar man inför nästa säsong.

Bland annat har man sajnat upp ryske storstjärnan Jevgenij Kuznetsov på ett dyrt åttaårskontrakt vilket innebar att man var tvungen att offra bland andra svenske Marcus Johansson för att hålla lönekostnaderna under kontroll.

”Aldrig orolig”

Men 22-årige André Burakovsky blir kvar.

Klubben meddelar nu att man är överens om ett tvåårskontrakt värt motsvarande 51 miljoner kronor (vilket innebär att Burakovsky tripplar sin lön från sitt tidigare rookie-kontrakt).

– Det känns riktigt bra. Skönt att äntligen ha kritat på kontraktet, säger ”Burra” till Sportbladet.

Var du orolig?

– Absolut inte. Jag har haft en bra dialog med cheferna hela tiden. De var ganska tydliga med att de ville förlänga med mig så jag var aldrig orolig.

Det är ganska mycket pengar det rör sig om…

– Absolut, det blir en ganska kraftig löneökning, det får man lov att säga. Men jag har krigat på hårt här borta och jag tycker att vi möttes ganska bra, jag och ledningen. Det var ungefär på den här nivån jag ville ligga med kontraktet, säger Burakovsky.

”Fattar inte varför”

På twitter kommer lagkamraten Tom Wilson med en hyllning – och pik – i samma veva:

”Grattis André Burakovsky och oroa dig inte – jag kommer fortfarande ta hand om dig! Men du får definitivt bjuda på några middagar nu”, skriver han.

– Haha, jag såg det. Tom skickade ett sms till mig också. Han skrev ”Herregud, grattis kompis! Nu får du bjuda på middag”. Men jag fattar inte varför han skrev att han skulle ”ta hand om mig”. Det är ju alltid jag som ser till att han får mat i magen. Han är ett år äldre än mig men det är jag som är pappan när vi bor tillsammans, skrockar Burakovsky.

”Blir spännande”

Den svenske 22-åringen hade en tuff inledning på förra säsongen och det dröjde länge innan han kom i gång med poängproduktionen. Totalt blev det ändå 35 poäng (12+23) i grundserien och 6 (3+3) i slutspelet.

– Jag ser fram emot nästa säsong. Det ska bli spännande att ser var vi står. Vi har många skickliga spelare och jag tror vi kan gå långt nästa säsong också, säger André Burakovsky.

▪▪▪

På tisdagskvällen skrev även Oscar Lindberg, 25, på ett tvåårskontrakt med nya laget Vegas Golden Knights. Centern – som tidigare tillhörde New York Rangers – får totalt motsvarande 29 miljoner kronor (lönetaksträffen är på 1,7 miljoner dollar).

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!