Dumpad till New Jersey – när han låg och sov

Foto: Michael Dwyer / TT / NTB Scanpix
HOCKEY

NEW YORK. Marcus Johansson tvingas byta NHL-klubb.

Han trejdades från Washington Capitals till New Jersey Devils i natt.

– Han sover, han är i Sverige och ingen har fått tag på honom så han kommer få ett härligt uppvaknande, säger New Jerseys general manager Ray Shero till NHL.com

Tidigare under söndagen kom Washington överens om ett nytt åttaårskontrakt värt i snitt 7.8 miljoner dollar – motsvarande drygt 66 miljoner kornor – per säsong med ryske stjärnan Evgeni Kuznetsov 

Offrar Johansson

I samma stund brakade klubben, som de senaste veckorna också skrivit dyra och långa kontrakt med TJ Oshie och Dimitri Orlov,  rakt genom lönetaket och tvingades börja manövrera för att avyttra en annan spelare.

Några timmar senare kom beskedet:

General managern Brian MacLellan offrar Marcus Johansson.

Den 26-årige skåningen trejdas till New Jersey Devils – i utbyte mot ett andraval och ett tredjeval i nästa års draft.

Ensam svensk

– Vi hade inte fått Marcus om inte Capitals haft svårigheter med lönetaket och  vi visste ju att de till slut skulle bli tvingade att göra nånting, säger Devils GM Ray Shero till Bergen Record.

– Jag är mycket nöjd. Marcus är en bra powerplay-kille som verkligen hittat sig själv de senaste åren. Och han är hungrig.

”Mojo”, som kan kallas i Nordamerika,  har spelat i Washington sedan hösten 2010 och stod i år för sin hittills bästa säsong med 24 mål och 34 assist.

I New Jersey blir han ensam svensk eftersom Jacob Josefson ett dygn tidigare skrev på för Buffalo Sabres.

ARTIKELN HANDLAR OM