”Skickar praktikant och hämtar honom”

Foto: AP

avAndreas Käck

HOCKEY

Ingen NHL-klubb har hört av sig.

Nu kommer ett oväntat erbjudande till Jaromir Jagr, 45.

Humoristiskt – men kanske även hånfullt?

Klockan 18.00 den 1 juli öppnades fönstret till det som kallas ”Free Agency” i NHL, som innebär att spelare med utgående kontrakt kan skriva på för andra klubbar.

Tio dagar har passerat och Jaromir Jagr – som dumpades av Florida Panthers – har fortfarande inte hittat någon ny klubb.

”Överallt så läser jag om free agents som får samtal från tio-tolv lag. Jag, däremot, har inte fått något. Jag försöker ringa lagen men ingen svarar”, skrev Jagr själv i ett uttalande på twitter.

Så, vad händer?

Visserligen har ingen NHL-klubb erbjudit den 45-årige evighetsmaskinen något kontrakt men nu kommer i alla fall ett förslag från en klubb i just Florida. Nämligen från ECHL-laget Florida Everblades.

”Härmed kan vi meddela att vi håller en plats i truppen öppen åt NHL-veteranen Jaromir Jagr”, skriver klubben på sin hemsida.

”Skickar en praktikant”

Alex Reed, PR-ansvarig för klubben, inser att Jagr förmodligen inte är så sugen på att pendla den 90 minuter långa resan längs motorvägen till matcherna, och kommer därför med ett förslag:

– Vi är definitivt öppna för att låta Jaromir bli en ”helg-krigare”. Han behöver bara komma och spela hemmamatcherna på fredagar och lördagar. Ja, vi kan till och med skicka en praktikant för att skjutsa honom om det behövs, säger Reed.

Lockas med muffins

Man gör också en lista med 16 anledningar till varför Jaromir Jagr skulle vilja ansluta till laget och även där hittas minst sagt udda lockelser såsom ”$2 Wednesday’s!” (då man kan köpa varmkorv, öl och vin för två dollar) och att lagbussens kylskåp är fullastat med Cola light och muffins.

Inbjudan – som visserligen är skriven med glimten i ögat men som också kan tolkas som aningen hånfull – är stående ifall Jagr inte hittar någon ny klubb innan NHL-säsongen 2017/18 drar i gång i början av oktober.

Jaromir Jagr gjorde 46 poäng på 82 grundseriematcher i NHL i fjol.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL

Ishockey