Fem spelare lämnar Örebro

Foto: JOHAN BERNSTR M / BILDBYR N
Hudacek.
HOCKEY

SHL-klubben Örebro bekräftar att stjärnmålvakten Julius Hudacek lämnar.

Dessutom går toppspelarna Petr Zamorsky, Martin Johansson, Bobbo Petersson och Johan Motin också vidare i ishockeykarriären.

– Det var ett tufft beslut, jag var haft otroliga år här, säger Hudacek.

Sportbladet har tidigare avslöjat att Örebros stora publikfavorit Julius Hudacek är på väg bort.

Klubbens sportchef Niklas Johansson ägnade måndagen åt inledande samtal med den befintliga spelartruppen.

Efter dem står det klart att Julius Hudacek hör till en kvintett som kommer att lämna klubben.

Toppmålvakt på väg in

”Huda” själv antyder att Örebro redan har klart med en annan målvakt.

Och Sportbladet har innan rapporterat att Jonas ”Monstret” Gustavsson är högaktuell för klubben när han vänder hem från Nordamerika.

– Jag och klubben är överens om beslutet. Det kommer att komma en ny målvakt som jag hoppas kommer att bli framgångsrik, säger Hudacek till Örebros webbsida.

De fem spelare som är klara att försvinna från Örebro är Julius Hudacek, Martin Johansson, Petr Zamorsky, Johan Motin och Bobbo Petersson.

– Vi vill tacka de här spelarna för deras tid i klubben och allt de har gjort i Örebrotröjan, och samtidigt önska dem lycka till med deras nya utmaningar framöver, säger Niklas Johansson.

Forwardsstjärnan aktuell för rival

Slovaken Julius Hudacek har gjort stor succé och varit en stor profil i Örebros mål de tre senaste säsongerna.

Snabbskrinnande Martin Johansson har varit en av de ledande spelarna under fyra säsonger (hela klubbens SHL-tid) och hade framförallt en toppsäsong 2014-2015 i en kedja tillsammans med Derek Ryan och Daniel Viksten – Johansson har nu ryktats vara på väg till SHL-grannen Färjestad.

Totalt har 17 spelare i Örebro haft utgående kontrakt inför nästa säsong.

Backen vänder hemåt?

Enligt uppgifter till Sportbladet är Greg Squires och Libor Hudacek (Julius liiebror) två spelare med utgående kontrakt som Örebro har förlängt med utan att ännu bekräfta det officiellt.

Backen Bobbo Petersson har kopplats ihop med moderklubben Karlskrona.

I förra veckan blev det också klart att Örebro HK:s general manager Pontus Gustafsson slutar, ny vd i organisationen blir Mikael Johansson som var framgångsrik back i stadens tidigare förstaklubb Örebro IK som gick i konkurs.

Örebro slutade tia i SHL och fick inte spelare vidare efter grundserien, säsongen har beteckats som ett sportsligt fiasko och organisationsmässigt strulig med flera tränar- och ledningsförändringar.

ARTIKELN HANDLAR OM