”Det kommer att bli ännu bättre framöver”

Foto: TT NYHETSBYRÅN
HOCKEY

JÖNKÖPING. Varning för HV71.

Kedjan med David Ullström, Simon Önerud och Martin Thörnberg har börjat hitta rätt.

– Det kommer att bli ännu bättre framöver, säger Önerud efter 3-1 mot Färjestad.

Långt ifrån så fysiskt som förväntat, i stället mängder av målchanser. Och till slut ett avgörande från en nykomponerad kedja. David Ullström hann bara spela i fem matcher sedan återkomsten på transferfönstret sista dag. Tre av dem som en del av trion Thörnberg och Önerud. 

– Vi funkar bra ihop, vi är ju tre avslutare i grunden och får nu på något sätt försöka att blanda lite med passningar och egna skott, säger Ullström.

Thörnberg hade gott om chanser att avgöra tidigare, men det var Ullström och Önerud som till slut stod för avgörandet. Först tryckte sig den förre KHL-spelare in framför målet och tryckte in 2-1 med 3.12 kvar av matchen. 

– Jag var egentligen ganska trött, det kändes att jag inte spelat på ett tag. Egentligen försöker jag bara ta mig in från bakom målet och få den på mål, så att jag sen kan gå på min egen retur. Men det blev ju ingen retur… 

Avgjorde i tom bur

När Färjestad sen chansade och plockade ut Lars Haugen så snodde Ullström åt sig pucken i mittzon, men i stället för att gå på eget avslut så passade han fram till Simon Önerud, som inte gärna kunde missa.

– Simon är en bra avslutare, så det var lika bra att passa honom. Han mår bra av att få göra mål.

Ni verkar funka ihop?

– Ja, det kommer mer och mer. Har man två såna skyttar bredvid sig som center så vill man gärna fördela mycket på dem. Vi bygger vidare. 

Simon Önerud hyllade sin center.

– Det är fantastiskt kul att han får göra 2-1-målet, det som egentligen avgör matchen. Vi har fått spela ihop ett tag nu och börjat hitta våra roller och vad vi är bra på. Det här kommer att bli ännu bättre framöver.

Är ni HV71:s slutspelsjokrar?

– Gärna, men det är vi nog många som hoppas bli.

ARTIKELN HANDLAR OM