FBK-kaptenen: ”Det blir lite kniven mot strupen nu”

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N

avAnna Lindbäck

HOCKEY

Karlstad. Avslaget och utspelade.

Mot HV71 var Färjestad helt under isen.

– Det blir lite kniven mot strupen nu och vi kanske behöver den här pressen på oss för att få till en riktig topprestation, säger lagkaptenen Magnus Nygren.

Den andra kvartsfinalmatchen mellan Färjestad och HV71 slutade med ett platt fall – för hemmalaget. Färjestads fina spel mot Djurgården i åttondelsfinalen, och även i förlustmatchen mot HV71 i lördags, var som bortblåst. Gästerna – däremot – visade upp en bländande defensiv i match som saknade slutspelskaraktär.

– Det var inte vår sämsta match men inte långt i från. Det var ingen bra prestation. Jag kommer att spegla mig själv noggrant efter matchen och försöka göra en bättre match på onsdag, säger Magnus Nygren.

Dödade matchen

HV71 fick ett psykologiskt 1-2 i mitten av den andra perioden – tämligen omgående efter att FBK hade kvitterat. Det blev dödsstöten för hemmalaget. 

– Men jag tror inte det var där matchen avgjordes, den var nog tyvärr till HV71:s fördel långt innan det. 

Hur går tankarna inför onsdag?

– Jag tror att det är en enorm revanschlusta i laget, även om det så klart känns frustrerande och deppigt just nu. Så måste det få vara, för det är ingen som står här och ler och skrattar efter en förlust. Vi var nära sist (i lördags) och nu ska vi nypa dem på onsdag. Det blir lite kniven mot strupen och vi kanske behöver den här pressen på oss för att få till en riktig topprestation, säger Nygren och fortsätter:

Stjärnan tillbaka i nästa möte

– Det var inte så mycket känslor och vi åkte lite i tomma intet. Det var en slätstruken insats. Jag har svårt att svara på varför. 

På onsdag, i den tredje kvartsfinalen, är avstängde Johan Ryno äntligen tillbaka. En viktig kugge i FBK:s förstalina. Även Tomas Skogs ser ut att vara spelbart skick då. 

ARTIKELN HANDLAR OM