SHL-slutspelet 2017

Ryno riskerar avstängning

Av: 

HOCKEY

Johan Ryno riskerar avstängning.

Efter matchen valde SHL:s referensgrupp att anmäla Färjestadsstjärnan till Disciplinnämnden på grund av en misstänkt huvudtackling.

– Det är inget jag tänker på, jag räknar med att spela på onsdag, säger Ryno efter förlängningsförlusten Djurgården.

Grinigt i första mötet mellan Färjestad–Djurgården.

Pucken hann knappt släppas i returen på Hovet innan det brakade loss igen och mest uppmärksammat blev Johan Rynos tackling på Djurgårdsbacken Emil Johansson.

Färjestadsstjärnan knockade Johansson med en, till synes, tackling i huvudhöjd och Ryno utvisade 2+10 minuter för ”checking to the head”.

– En ful tackling. Han är två meter lång och lämnar isen. Tacklingen är också sen, säger Djurgårdsbacken som dock mådde bra efteråt.

”Är en ful tackling”

Efter matchen valde SHL:s referensgrupp att granska situationen, anmäla till Disciplinnämnden och Ryno riskerar därmed att stängas av till det tredje och avgörande mötet.

I samband med att en Djurgårdsspelare i första perioden spelar iväg pucken kommer Johan Ryno med fart och tacklar motståndaren med en uppåtgående rörelse som träffar i huvudet”, skriver SHL på sin hemsida.

– Tanken var bara att jag ska trycka upp honom. Sedan vet jag inte om tacklingen tar högt. Det är sånt som händer, säger Ryno själv och hoppas att han slipper avstängning.

– Inget jag funderar på, jag räknar med att spela på onsdag, säger han.

Djurgårdens avgörande i rond två kom först i förlängningsspelet. Hemmalaget hade tidigare gått upp i en snabb 2–0-ledning i den första perioden, Färjestad vände till 2–3 innan Linus Johansson, via Färjestadsbacken Sebastian Erixons arm, fick in 3–3-kvitteringen på ett slumpartat sätt.

Förlängningen var bara 5.31 minuter gammal när Djurgården stötte in pucken i en tilltrasslad situation som fick videogranskas innan målet godkändes.

Förvirring vid målet

Och efteråt var förvirringen stor – vem avgjorde?

– En bra fråga, jag vet faktiskt inte. För mig spelar det faktiskt ingen roll, glädjen är lika stor ändå, säger Axel Jonsson-Fjällby som först noterades för målet som skulle vara hans första i Djurgårdströjan.

Men sedan ändrades målskytten till Gustav Possler.

– Jag visste inte att det var jag. Men det spelar inte så stor roll. Vejdemo (Lukas) slängde in pucken på mål, sedan studsade den och sedan…jag vet inte. Ett riktigt skitmål, men jäkligt skönt.

Ryno om den bittra utgången av matchen:

– Ett jävla slumpmål, men vi får ladda om batterierna i stället att ta Djurgården på onsdag i stället.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL och Hockeyallsvenskan – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

SHL-slutspelet 2017

LÄS VIDARE

Frälste Djurgården – nu väntar rysare

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL-slutspelet 2017

SHL Svenska hockeyligan

Färjestad BK

Johan Ryno