Pettersson frälste Skellefteå mot bottenlaget

avSimon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:

33–10 i skott mot Örebro.

Ändå kunde Skellefteå avgöra först i förlängningen.

– Vi tar den här poängen, säger Örebro-tränaren Niklas Sundblad till C More efter 1–2-förlusten.

Foto: Johan Bernstr m / BILDBYR N

Alla hjärtans dag i all ära, men speciellt mycket flirtande var det inte mellan Skellefteå och Örebro när SHL drog i gång igen efter landslagsuppehållet.

Särskilt inte från Örebros sida.

Hemmalaget, tredje sist i tabellen, krigade som om det gällde en SM-final och gjorde livet svårt för gästerna, som trots sitt övertag både spel- och skottmässigt hade svårt att överlista Axel Brage (lysande) i hemmakassen.

14.11 in i första var det i stället Örebro som tog ledningen efter att Kalle Olsson snappat upp pucken och kommit fri med Joni Ortio.

– Vi hade pratat om att sätta de lågt och det funkade jättebra. Kul, säger Olsson till C More.

Pettersson hjälte

Sedan vaknade Skellefteå.

I andra visade tabellfemman varför man har i toppen att göra, tryckte ner Örebro i knäet på Brage och vann skotten med 13–4 (totalt 33–10).

Bud Holloway tryckte in kvitteringen av bara farten (kyligt framspelad av Joakim Lindström), men Brage fortsatte att göra sig omöjlig i tredje.

Pär Lindholm forcerade förvisso in pucken bakom Örebro-keepern – men tiondelar (!) efter slutsignalen och därmed gick matchen till förlängning.

”För få skott”

Där avgjorde Adam Pettersson med 1.14 kvar.

Efter ett ribbskott av Sebastian Aho dansade pucken på mållinjen, innan Pettersson krigade in pucken via en Örebro-klubba.

– En tajt match. Vi gjorde det bra, höll det tajt men hade lite för så skott. Skönt att vi tog poängen, den blir viktig, säger Niklas Sundblad till C More.

Skellefteå är nu två poäng efter HV71 på tredjeplatsen, medan Örebro har fyra poäng upp till slutspelsstrecket.

Aktuell tabell hittas HÄR.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM