Luleå dubbelvärvar – VM-spelare klar

Publicerad:
Uppdaterad:
Patrik Cehlin spelade VM för tre kronor i fjol
Foto: TT/BILDBYRÅN
Patrik Cehlin spelade VM för tre kronor i fjol

HOCKEY

På måndagsmorgonen presenterades inte bara en, utan två spelare för Luleå.

Emil Larsson ansluter från Almtuna och Patrick Cehlin kommer senast ifrån Rögle.

– Det ska bli kul. Det känns som att de har något spännande på gång här uppe så jag får se till att köpa en bra vinterjacka, sade Patrick Cehlin på presskonferensen.

Luleå Hockey fick ett minst sagt ett smärtsamt slut på säsongen. Nu är dock lagbygget för nästkommande säsong i full gång och på måndagsförmiddagen presenterades två starka nyförvärv. Först ut var Emil Larsson som förra veckan meddelade att det inte skulle bli en förlängning med Almtuna. Han spelade i Almtuna-tröjan under fyra säsonger och under den gångna säsongen svarade han för 20 mål och 14 assist.

Den andra spelaren som nu plockats in är Patrick Cehlin. De två senaste åren har han tillhört Rögle och i fjol spelade han även VM. Den gångna säsongen var dock en skadefylld historia där Patrick Cehlin tidigt drabbades av en hjärnskakning, vilket begränsade honom till att endast 17 matcher. Nu hoppas han vara kvitt bekymren och ser fram mot en ny utmaning.

Ingen oro trots hjärnskakning

– De känner till min bakgrund, men vi känner ändå att jag ligger bra i fas nu. Jag tränar och tar små steg, men i augusti ska jag komma tillbaka och vara redo, sade Patrick Cehlin på en presskonferens på måndagsförmiddagen.

– Det ska bli kul. Det känns som att de har något spännande på gång här uppe så jag får se till att köpa en bra vinterjacka, sade Patrick Cehlin.

Nyheter på tränarsidan

Även Ulf Engman som är chef för Luleå Hockey unga är nöjd med sina nyförvärv.

– Patrick är en bra skridskoåkare, kombinerat med spelskicklighet och en vass målskytt. Det känns som en riktig toppspelare. Sen var han skadad i fjol, men han har varit symptomfri en månad nu så vi ser ingen större risk i det, sade Ulf Engman på presskonferensen.

Luleå nöjde sig dock inte med att presentera två nya spelare. Även på tränarsidan hade de nyheter att komma med. Lagets målvaktstränare Gusten Törnqvist förlänger sitt kontrakt och dessutom har laget gjort klart med två nya assisterande tränare. Det handlar om Henrik Stridh som kommer ifrån Timrå och Roger Kyrö som gör comeback i Luleå efter en tid utanför elitnivån.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!