Avslöjar: Sverige mest jagade tonåring har gjort sitt val

HOCKEY

Sveriges mest jagade tonåring.

Nu har Elias Pettersson gjort sitt val.

Det blir med stor sannolikhet en flytt till serieledaren Växjö Lakers.

Elias Pettersson, 18 har snittat en poäng per match med sitt Timrå (36 poäng på 36 matcher). Trots att den tekniske forwarden missade närmare tio matcher i samband med junior-VM hänger han med i toppen av allsvenskans poängliga med.

Pettersson tippas också gå högt i sommarens NHL-draft.

Nästa säsong blir det SHL-spel.

Jagad av fyra klubbar

Sportbladet har tidigare berättat att Linköping, Färjestad, HV71, Frölunda och Växjö jobbat på bra för att få Elias underskrift.

Vi kan lugnt säga att Elias Pettersson suttit i en guldsits gällande framtiden, även fast han endast kan signa ett rookie-kontrakt som minskar möjligheten till rejält lönelyft jämfört med vad han har idag.

– Om man har fler alternativ att välja mellan ser jag bara som positivt. Men jag har inte pratat med någon klubb, det är min agent som sköter det. Jag vill lägga hundra procent fokus på Timrå den kommande tiden, säger Elias Pettersson.

Blir lagkamrat med brorsan

Nu talar allt, enligt Sportbladets källor, för att Elias väljer Växjö Lakers.

Laget är ett av de bästa i SHL, behöver fler unga spelare in i sitt lag och det har slagit väl ut för storebror Emil, 23, sedan han flyttade till Småland från Skellefteå.

Men Växjös sportchef Henrik Evertsson förnekar att någonting är klart:

– Tyvärr är han inte klar. Jag säger inte att vi inte löser det till slut men vad jag vet har han (Pettersson) inte kommit speciellt långt i valprocessen.

Även Petterssons agenter på Eclipse Sport Management dementerar:

– Han är absolut inte klar någonstans. Vi har sagt att vi ska ta ett beslut efter säsongen, säger Johan Altberg, som tillsammans med Tommy Öström representerar Pettersson.

Om Timrå når SHL – det finns en chans till det fortfarande – så kan Elias Pettersson välja att stanna kvar i klubben.

Elias Petterssons kedjekamrat, Jonathan Dahlén, är också top prospect på marknaden. Han kommer med stor säkerhet stanna i Medelpad, eller åka över till Nordamerika.

ARTIKELN HANDLAR OM