SHL-klubben avslöjar – vill ha Dick Axelsson

Färjestad har fört samtal med publikfavoriten

Foto: BILDBYRÅN
HOCKEY

Dick Axelsson ska hem till SHL nästa säsong.

Nu avslöjar Färjestad att de för samtal med den dubble guldhjälten.

– Vi har träffat Dick, säger Håkan Loob till Värmlands Folkblad.

När Dick Axelsson dök upp i Färjestads omklädningsrum på Hovet under åttondelsfinalserien mot Djurgården, berättade han om planerna att spela i SHL nästa säsong – men att han inte hade pratat med någon svensk klubb.

Det har den puckskicklige 29-åringen nu, avslöjar sportchef Håkan Loob.

– Vi har träffat Dick och frågat honom om hur han ser på saker och ting. Vi vill höra hur landet ligger och veta om vi är ett alternativ över huvud taget. Han har sagt att han vill satsa på spel i Sverige men inte funderat på i vilken klubb han vill spela, säger Loob till Värmlands Folkblad.

Rehabtränat med Färjestad

Axelsson, som vann SM-guld 2009 och 2011 blev snabbt en publikfavorit hos Karlstadspubliken, har rehabtränat med just Färjestad sedan han kom till Sverige för ett litet tag sedan.

Det blev bara åtta matcher för Davos i höstas innan knäoperationen satte punkt för säsongen.

– Det är något vi ville förhöra oss om, att han blir hundra procent återställd. Men hans rehab verkar ha gått väldigt bra och han står på en stark grund för att vara färdig till nästa säsong, säger Loob.

Totalt under sina två tidigare år i den schweiziska storklubben har han gjort 74 poäng på 91 matcher och vann mästerskapet i NLA 2015.

Han var också med i det Tre Kronor som tog VM-guld på hemmaplan 2013.

Utöver Färjestad har han också representerat Modo, Frölunda och Djurgården i SHL.

Färjestad, som åkte ut med 4–0 i matcher mot HV71 i kvartsfinalen, ser redan ut att ha en stark förstärkning till nästa säsong i Örebroforwarden Martin Johansson som uppges flytta.

Tidigare i veckan avslöjade Sportbladet att Timrås Jens Westin ska vara klar för klubben. Andra rykten som florerat under säsongen är att HV71:s Christoffer Törngren och Bik Karlskogas succéback Theodor Lennström ska vara aktuella för FBK.

ARTIKELN HANDLAR OM