De ber om ursäkt: ’Tar totalavstånd’

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYR N
HOCKEY

Ett antal Färjestad-anhängare ska enligt uppgift ha sjungit osmakliga ramsor om omkomne Stefan Liv efter matchen mot HV71.

Nu tar FBK avstånd från ramsorna.

”Vi vill från Färjestad BK’s sida be om ursäkt till HV71 och dess supportrar, samt till våra egna supportrar som inte ställer upp på den här sortens beteenden”, skriver man på sin hemsida.

Färjestad slog HV71 med 1-0.

Men snacket efteråt handlade om något annat.

Enligt uppgifter från flera olika håll – bland annat lokaltidningen NWT – ska det efter matchen ha sjungits osmakliga ramsor om Stefan Liv, HV71-legendaren som dog i en flygplansolycka i Ryssland 2011.

”Tar totalavstånd”

Nu uttalar sig Färjestads vd, Stefan Larsson, å klubbens vägnar.

Färjestad BK tar totalavstånd för beteenden, uttalanden och uppträdanden som ligger utanför föreningens värdegrund.

Om det kommer uppgifter oss tillhanda som styrker händelsen på lördagskvällen så kommer vi att agera internt och vidta de åtgärder som krävs för att stävja och förhindra att något liknande inte kommer att upprepas i Löfbergs Arena.

Vi vill från Färjestad BK’s sida be om ursäkt till HV71 och dess supportrar, samt till våra egna supportrar som inte ställer upp på den här sortens beteenden”, skriver han på klubbens officiella hemsida.

”Kommer aldrig acceptera”

Även ”The Wolfpack” – FBK:s största organiserade supporterklubb – tar avstånd.

”En härlig vinst ikväll som vi gläds åt!

Tyvärr florerar rykten om att klacken sjungit nedsättande om Stefan Liv.

För alla Sveriges hockeysupporters var Stefans bortgång en tragedi. Vi har alla våra minnen av honom: Landslagsmålvakten, spelevinken, den oerhört jobbiga målisen hos värsta konkurrenten. Oavsett hur man minns honom var Stefan Liv en fantastisk målvakt och han är en hockeyikon för oss alla. Vi i WP kommer aldrig att acceptera något nedsättande rörande honom”, skriver man.

ARTIKELN HANDLAR OM