Heta duellen: Joel mot Jimmie

HOCKEY

De har haft några heta dueller genom åren.

Nu ställs Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson mot varandra redan i kvartsfinal.
– Alla lag har lite bagage med sig in i sina serier, säger Lundqvist.

Foto: Bildbyrån

Frölunda vann guld förra säsongen efter att ha besegrat Skellefteå med 4-1 i matcher i finalserien. Den här säsongen möts storklubbarna redan i kvartsfinal.

– Det blir kul, absolut. Det är så jämnt i år så det spelar ingen roll vem man möter. Det blir tufft, men roligt, säger Joel Lundqvist.

– Deras spelsätt liknar vårt lite. De är aggressiva och spelar sig ofta ur egen zon. Båda lagen har bra koll på vad som väntar. Det är inte överraskningar, säger Lundqvist.

Frölunda-Skellefteå brukar bli heta matcher, och det finns ingen anledning att tro att den här kvartsfinalserien ska bli något undantag.

Het stjärn-duell

– Det är som det ska vara. Alla lag har lite bagage med sig in i sina serier. Det brukar vara bra hårda och tajta matcher, med mycket kamp. Det finns alla förutsättningar att bli bra, säger Lundqvist.

En match i matchen blir mellan lagens kaptener Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson, som genom åren har haft en hel del heta dispyter. Även om Lundqvist försöker tona ner den duellen inför den stundande kvartsfinalserien.

– Nja, det blir mot alla där. Det är slutspel och då är det alltid lite extra, säger Lundqvist.

Har ni någon fördel av ni vann finalserien mot dem förra säsongen?

– Nej, det är historia. Vi är ett halvt nytt lag och de har också många nya spelare. Nu är det lika och vi går in på noll, säger Lundqvist.

Frölunda och Skellefteå har mötts fyra gånger den här säsongen och lagen har vunnit två matcher var.