Djurgården vann i Röglekeeperns mardrömsdebut

avJonatan Andersson, Tomas Ros

Rögle fick en Pogge-effekt.

Men inte av den positiva sort man hoppats på.

Det kanadensiske nyförvärvet stod för ett tavelgalleri när Djurgården vann med 6–2.

– Det här var det sämsta jag sett på fem år. Vi måste agera nu, säger sportchef Anders Masken Carlsson efter fiaskostarten.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Rögle BK kom till spel med en derbyseger mot Malmö i ryggen. I Ville Kolppanens frånvaro har man dessutom förstärkt med förre Färjestad-målvakten Justin Pogge.

Efter första perioden i Lindab Arena stod det 4–15 i skott, och Djurgårdens 2–0-ledning var rättvis.

– Det är för dåligt, känns som att vi väntar på att någon annan ska göra jobbet, sade Rögles Sebastian Collberg till C More i första pausen.

Trio i tabbar

I andra utvecklades matchen till en mardröm för säsongsdebuterande Pogge.

När han värvades till klubben beskrev sportchef Anders Masken Carlsson målvakten som ”stor, erfaren och bra med klubban”. Men när 31-årige Pogge – i powerplay – lämnade målet för att nyttja nämnda klubba gick allt fel...

Pogge fastnade på en checkande djurgårdare och kunde inte mer än än titta när pucken gled rakt ut till Henrik Eriksson – som satte 0–3 i öppen kasse.

Två tvåmålsskyttar

Helt plötsligt hade Eriksson – som inte gjorde ett enda mål under fjolårets grundserie – plötsligt gjort två i samma match.

Rögle replikerade snabbt, men när Djurgårdens Rene Bourque kom igenom centralt var det 1–4 på tavlan – efter ännu ett tveksamt ingripande från kanadensaren i Röglemålet.

Tidigt i tredje fortsatte sedan Pogges tunga kväll.

Bara 14 sekunder in i perioden var Rene Bourque sist på en puck som retligt letade sig in mellan benen på Pogge. Även Bourque med ett andra mål för kvällen alltså.

Rögle snyggade till siffrorna – bara för att se Andreas Engqvist utöka på nytt till slutresultatet 2–6.

”Jag är ytterst ansvarig”

– Det var ingen idé att ha möte med spelarna ikväll. Men det här var det sämsta jag sett på fem år. Vi måste agera nu, säger sportchef Anders Masken Carlsson till Sportbladet.

Rögle har nu 13–30 i målskillnad efter fem matcher – sämsta målskillnaden sedan Modos säsongsstart 1982 – och väntar alltjämt på årets första trepoängare.

– Klart att det här inte är bra. Vi måste se över vad vi gör och hur vi gör det. Det kommer bli förändringar, säger tränaren Anders Eldebrink.

För Djurgården ser det desto ljusare ut. Tre raka fullpoängare – och fem raka matcher med poäng – placerar laget på en fjärde plats i den haltande tabellen.

ARTIKELN HANDLAR OM