Legendarens attack mot Ovetjkin: ”Lögnare”

Hasek kräver att ryska spelares NHL-kontrakt rivs

NEW YORK. Tjeckiske målvaktsikonen Dominik Hasek går till ursinnigt angrepp på Alex Ovetjkin och kräver att såväl hans som andra ryska spelares NHL-kontrakt rivs.

– Idrottare representerar inte bara sig själva utan sitt land och dess värderingar och handlingar. Om inte NHL agerar har ligan medansvar för dödandet i Ukraina, rasar han på Twitter.

”Inget krig, snälla”, sa Alex Ovetjkin när han i fredags till sist gjorde ett uttalande om den ryska invasionen i Ukraina.

Men han tog inte avstånd från Vladimir Putin och det imponerande inte på Dominik Hasek – den nu 57-årige tjecken som under större delen av 90-talet kallades världens bäste målvakt,

På Twitter går han till veritabelt generalangrepp på den ryske superstjärnan. 

– Han är inte bara en feg ”chicken shit”, han är en lögnare också, skriver Hasek i en kommentar till videon från fredagens presskonferens.

”Jag är väldigt ledsen”

– Alla i Europa vet att Putin är en galen mördare och att Ryssland inlett krig mot ett fritt land och dess folk.

Men ”The Dominator”, som tjecken kallades under sin storhetstid med framförallt Buffalo Sabres, nöjer sig inte med det.

Han kräver att NHL river Ovetjkins och alla andra ryska spelares kontrakt.

– Idrottare representerar inte bara sig själva utan sitt land och dess värderingar och handlingar. Om inte NHL agerar har ligan medansvar för dödandet i Ukraina, skriver han.

– Jag är väldigt ledsen för de ryska idrottare som fördömt Putin och aggressionen mot Ukraina. Likafullt anser jag att ett uteslutning nu är nödvändig.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!