Efter krismötet: Majoriteten bojkottar bortamatcherna

Konflikten växer sig allt större.

Efter ett medlemsmöte i dag har majoriteten av Hockeyettan-klubbarna beslutat att bojkotta bortamatcherna mot Boden och Karlskrona.

– Öppet mål mot hockeyallsvenskan, kontrar Thomas Regemalm, ordförande i Boden.

NKT arena i Karlskrona.
NKT arena i Karlskrona.

Det råder totalt kaos i landets tredjeliga i hockey.

Klubbar, Svenska ishockeyförbundet, och ligaorganisationen står i konflikt med varandra och anledningen – från början – är att Boden och Karlskrona vill äga rättigheterna till att tv-sända sina egna matcher.

Det bryter mot tävlingsbestämmelserna – enligt ligaorganisationen.

Därför kallade klubbarna till ett krismöte under eftermiddagen och där beslutade majoriteten av klubbarna att stötta Örnsköldsvik och Mörrum.

Genom att bojkotta bortamatcherna mot Boden och Karlskrona.

Bojkottar matcherna

– Tålamodet börjar ta slut. Vi kommer inte att spela bortamatcherna mot Boden så länge den här processen pågår, säger bland andra Magnus Svensson, ordförande i Sundsvall.

– Vi kommer inte att åka till Boden, men hoppas verkligen på en lösning. Det här har gått för långt och påverkar både spelare och supportrar, säger också Piteås ordförande Kjell-Anders Johansson.

När Boden nås av beskedet att ligakonkurrenterna inte tänker spela matcherna i Björknäshallen utbrister ordföranden:

– Perfekt, öppet mål mot hockeyallsvenskan, säger Thomas Regemalm.

”Förefaller otroligt”

Han fortsätter:

– Det är ishockeyförbundet som äger frågan och jag förväntar mig att klubbarna som inte kommer till spel mot oss utesluts. Annars är det här ett rättshaveri. Det kommer att krossa hela den ideella verksamheten. Men vi tror på vårt rättssystem.

Hockeyettans ligaordförande, Ronnie Glysing, tror inte på att majoriteten av Hockeyettan-klubbarna kommer att uteslutas.

– Det förefaller ju helt otroligt. Men jag kan inte föregå någonting, utan det får SIF (Svenska ishockeyförbundet) svara på. Förhoppningsvis hittar vi en lösning.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!