Sjätte raka förlusten – Djurgården fortsatt jumbo

Färjestad slog Djurgården på hemmaplan

KARLSTAD/STOCKHOLM. Den värsta krisen såg ut att vara över för Djurgården.

Men trots en bra insats mot Färjestad blev det en ny förlust.

Stockholmslaget är nu kvar som jumbo i SHL efter 5–4 till Karlstadlaget.

– Vad kan jag säga… Det är tufft, säger Djurgårdens tränare Barry Smith.

Fem raka förluster, sist i SHL och en usel start på säsongen. Men trots det stod Djurgården för kanske säsongens bästa insats borta mot topptippade Färjestad, men det skulle ändå inte räcka.

I stället skulle Färjestads powerplay bli avgörande när man gjorde tre raka mål i spelformen och vann till slut med 5–4 i en riktig målfest.

– Powerplay var skillnaden. Jag ger beröm till våra unga grabbar som inte spelat mycket, eller inte alls i SHL, men som gjorde det bra mot ett bra Färjestad. Alla matcher innehåller misstag, jag bara önskar att spelarna kan ta bort dem, säger Barry Smith.

Hemmalaget gick upp till 2–0 efter 17 minuter men Djurgården visade karaktär och kom tillbaka när Färjestads nye målvakt Dominik Furch bjöd på 2–2-målet.

Han plockade ner pucken, la ut den till försvararna men inga lagkamrater var med på noterna och i stället dundrade Filip Cederqvist in sitt första mål i Djurgårdströjan.

Johansson avgjorde

Men Färjestad skulle ta ledningen igen innan Djurgården ännu en gång kom tillbaka när Rasmus Bengtsson och Ludvig Rensfeldt gjorde varsitt mål.

Men synonymt med ett lag i motgång så skulle Djurgården inte orka stå emot hela vägen och det var Färjestads powerplay som skulle bli avgörande.

Först kvitterade Marcus Nilsson till 4–4 med 6,30 kvar och två minuter senare satte Linus Johansson sitt andra mål för kvällen och Färjestads tredje raka mål i powerplay. Det blev också matchens sista mål och Djurgården åkte på sjätte raka förlusten.

– Det var absolut inte den vackraste matchen, två lag som inte bjöd upp till dans. Hade vi varit mentalt där och velat vinna närkamper, tagit åkningar, vinna puckar och varit aggressiva och hårda hade vi nog kunnat trycka ner dem rejält i första perioden. Men det var en sån dag när vi inte riktigt var där i huvudet, säger Färjestads Linus Johansson.

Han var dock glad över sitt för honom själv överraskande segermål. Det precis som de fyra övriga kom i området precis framför Mantas Armalis.

– Det är vad vi får ta med oss, det och powerplay. Offensiven och är det inget fel på, men det resterande i dag måste bli bättre.

Smith frustrerad

Djurgårdens pressade tränare Barry Smith var frustrerad efter matchen.

– Vad kan jag säga… Det är tufft. Hockey är hockey. Ibland har du lite tro, vi har inte haft turen riktigt med oss. Ibland kan du bryta mönster. Vi har inte haft det. I dag trodde jag att grabbarna skulle klar av det, men två powerplay-mål förändrade allt. 

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!