Plexiglaset gick sönder – materialförvaltare skadad

Carl Persson kom fri och satte 2–1 till Malmö i derbyt mot Rögle.

Då jublade en eller flera hemmasupporter så pass mycket att en plexiglaskiva träffade Rögles materialförvaltare och en supporter tvingades lämna sin plats.

Enligt Malmö blev supportern tilldelad en annan plats i arenan.

Stekhett derby mellan Malmö och Rögle och 1–1 på resultattavlan efter drygt sju minuters spel av den andra perioden.

Då kom Malmös Carl Persson fri och han gjorde inget misstag när han skickade in ledningsmålet till 2–1. Stort jubel utbröt i Malmö Arena där en eller flera hemmasupportrar som satt bakom Röglebåset blev lite extra glada och bankade lite för hårt på plexiglaset.

Glaset ramlade ner i Röglebåset och träffade Rögles materialförvaltare Frederik "Fidde" Andersen och bilder visar att han fick kollas till av sjukvårdare.

– Just nu håller vi på att ta redo på vad det är som har hänt, varför och hur det har kunnat hända, sedan får vi titta om det skulle vara något fel som begåtts eller något materialfel, det vet vi inte riktigt just nu, säger Henrik Ihrberg, säkerhets- och supporteransvarig i Malmö.

Rögles materialförvaltare, är han okej?

– Han har blivit tittad på av vår personal, det är absolut ingen fara, det är den informationen vi har nu.

Samtidigt som glaset skulle sättas på plats igen kom en publikvärd fram till en av supportrarna som fick lämna sin plats. Malmö skriver på sin Twitter:

”Personen som satt bakom det plexiglas som föll har alltså inte blivit avvisad från arenan. Han har däremot fått en annan sittplats.”

Wikegård: ”Töntigt”

C Mores expert Niklas Wikegård blev mycket förvånad.

– Det är en skitgrej, Det är en kille som ställer sig upp och klappar på plexiglaset och så ramlar det ner. Det är ingen bov, han har inte gjort något alls och jag tycker det är töntigt att han behöver lämna, säger Wikegård.

Matchen? Den vann till slut Rögle efter ha vänt 3–1 till 4–3 där det avgörande målet kom i förlängningen genom Adam Tambellini.

– Det gör ont som fan att förlora på det här sättet, säger Malmös tränare Joakim Fagervall i C More.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!