Coronautbrott i NHL–klubben – stänger ner

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

NHL kan få problem med att dra igång slutspelet i slutet av sommaren.

Nu rapporteras att tre spelare i Tampa Bay Lightning är smittade av corona.

Samma sak med Torontos stjärna Auston Matthews.

NHL-säsongen avbröts i mars till följd av covid-19. Återstarten planerades i fyra steg, där lagen har kommit till det andra: numera får sex spelare i taget träffas och träna ihop på is.

Steg tre, att hela laget samlas igen, är planerat till tionde juli. Men frågan är om schemat håller.

För Toronto Sun rapporterar att Maple Leafs stjärna Auston Matthews har testat positivt för corona, trots att han isolerat sig i sitt hem i Arizona den senaste tiden.

Ännu värre verkar läget vara i Tampa Bay. Den erfarne hockeyreportern Bob McKenzie på TSN var först med att berätta att tre spelare och två ledare i Lightning också har testat positivt. För att förhindra vidare spridning ska klubben tillfälligt ha stängt sin träningsanläggning.

”Blir det fler positiva...”

Tampa Bay i Florida är ett av de områden i USA som för tillfället är hårdast drabbat av pandemin. Under fredagskvällen, svensk tid, bekräftade klubben att tre spelare är sjuka.

– Lightning fortsätter testerna och följer strikt NHL:s och regeringens uppmaningar gällande riktlinjerna för ligans andra fas, säger general managern Julien Brisebois och uppmanar alla i området att bära ansiktsmask, hålla avstånd och tvätta händerna.

Victor Hedman (höger) och hans Tampa har drabbats av ett corona-utbrott.
Foto: Chris O'Meara / TT NYHETSBYRÅN
Victor Hedman (höger) och hans Tampa har drabbats av ett corona-utbrott.

Victor Hedmans Tampa Bay kom på andra plats i östra konferensen. När slutspelet upptas behöver de inte delta i play in-spelet utan går direkt in i slutspelets första runda, motsvarande åttondelsfinal.

Inget annat NHL-lag har meddelat några sjukdomsfall under fas två, men under den första fasen när spelarna var i självisolering ska Ottawa haft fem smittade, Colorado fyra och Pittsburgh en.

Publicerad:

LÄS VIDARE