Skyttekungen gjorde säsongens andra

NEW YORK. Han vann svenska poängligan ifjol – och det verkar som att Elias Lindholm bara tänker spinna vidare på succén i år.

När Calgary i natt tog en synnerligen viktig straffseger borta mot Dallas prickade han in säsongsstartens andra mål.

– Jag får ju fortsätta i samma kedja som förra året så jag känner mig väldigt trygg och bekväm, säger han till Sportbladet efter 3-2-segern.

Elias Lindholm.
Elias Lindholm.

Det var en liten skräll att gästriken Lindholm tog hem den blågula poängligan 2018-2019 men han gjorde verkligen succé i Flames förstakedja med Johnny Gaudreau och Sean Monahan och kom upp i mäktiga 27 mål och 51 assist.

Och som sagt – det tycks bara fortsätta på samma sätt i år.

Redan i fjärde matchen i natt, i Dallas, vispade han in sitt andra mål – från blålinjen i ett powerplay.

– Jo, ja, det har känts rätt bra i år också, säger han när vi når honom i Texas.

– Men jag får ju också fortsätta i samma kedja. Det är man inte riktigt van vid, att få spela ihop sig med samma killar under så långt, det är sällsynt i NHL, men det är skönt. Jag känner mig väldigt trygg och bekväm, vi kan varann.

”Har lämnat slutspelet bakom oss”

Som lag betraktat har Flames inlett lite mer tveksamt och förlorade till exempel mot nederlagstippade LA Kings häromkvällen. Så 3–2-segern mot Stars, säkrad efter straffavgörande, satt fint.

– Verkligen. Det var en mycket viktig seger efter den halvdana starten och Dallas är riktigt bra, så det var starkt gjort, tycker Elias.

– Känslan i laget är överhuvudtaget bra just nu. Vi har lämnat slutspelet i våras bakom oss och siktar på att göra en likadan grundserie som ifjol och sedan få till ett betydligt bättre slutspelsframträdande.

Mikael Backlund svarade för en assist i nattens match – precis som John Klingberg hos Dallas.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!