Bakslag för Leksand – blir ingen Enroth

Av: Tomas Ros

Publicerad:

Jhonas Enroths vara eller inte vara i Leksand diskuteras flitigt.

Nu pekar allt mot att Enroth inte kan spela den här säsongen i Sverige – av skatteskäl.

– Vi kollar utlandet just nu, säger hans agent Joakim Persson.

Förra säsongen värvades Jhonas Enroth till Örebro och gjorde stor succé. Han stod tio matcher i slutet av säsongen och var en stark bidragande faktor till att Örebro slapp kvalspel och till slut knep den sista platsen i åttondelsfinalen.

Nu har Enroth tvingats att lämna Dynamo Minsk, som har ekonomiska problem. Som lagets bäst betalda spelare köptes han ut innan deadline strax före jul.

Leksand har haft målvaktsproblem och i höstas släppte laget in väldigt mycket mål. Och tack vare flera framgångsrika lokala företagare har man samlat ihop över två miljoner kronor för att värva Tre Kronor-målvakten.

Jhonas Enroth.
Foto: TOMI HÄNNINEN / BILDBYRÅN
Jhonas Enroth.

Tappar stora delar av inkomsterna

Nu ser det ut att gå i stöpet, enligt uppgifter till Sportbladet. Det är en väldigt liten chans att han spelar i Sverige den här säsongen. Anledningen är komplicerade regler som gör att Enroth riskerar att tappa stora delar av hans inkomster till det svenska skattesystemet.

Informationen från Leksands IF är knapphändig. Likaså från Enroth, som befinner sig i USA, och hans agent Joakim Persson.

– Vi kollar utlandet just nu, säger Persson.

Efter att uppgifterna framkommit om Leksands jakt på Enroth har lagets tilltänkta förstemålvakt Janne Juvonen storspelat.

Nu finns planer på att använda de externa sponsorpengarna till att i stället värva en målskytt.

Publicerad:

LÄS VIDARE