Victor Hedman nominerad till Norris Trophy

avPer Bjurman

Foto: Cole Burston / TT NYHETSBYRÅN

NASHVILLE. Nej, en Norris Trophy-nominering kompenserar inte för det otänkbara som hände i Stanley Cup-serien mot Columbus.

Men på ett personligt plan är Victor Hedman ändå glad över att återigen ha utsetts till en av NHL:s bästa backar.

– Ja, det känns ju kul med åtminstone något positivt efter ett antal dygn som bara varit tunga och det är alltid väldigt hedrande att bli inkluderad i sådana sammanhang, säger Tampas svenske backstjärna till Sportbladet.

Det skulle antagligen inte hjälpa ens om någon strösslade individuella priser och medaljer och guldtackor över dem.

Spelarna i Tampa Bay Lightning kommer ändå inte över de fyra raka chockförlusterna mot Columbus Blue Jackets i Stanley Cup-slutspelets förstarunda – den som egentligen bara skulle vara en formalitet efter ett av historiens mest imponerande grundserieframträdanden. 

– Nej, det svider fortfarande och kommer att göra för lång tid framöver, säger Victor Hedman på telefon från hemstaden på Floridas västkust.

– Men det är bara att ta sig en ordentligt titt i spegeln under en lång sommar och sedan försöka komma igen.

Ja, som framgår:

Att det under påskdagen blev känt att Victor nominerats till Norris Trophy – det årliga priset till bäste backen i NHL:s grundserie – för tredje året i rad skänker ingen tröst.

”Blir en rolig tillställning”

Inte sett i ett större perspektiv. 

– Nej, det kompenserar absolut inte för det som hänt, bekräftar han.

– Men samtidigt känns det ju kul med åtminstone något positivt efter ett antal dygn som bara varit tunga. Det är alltid väldigt hedrande att bli inkluderad i sådana sammanhang och jag ser verkligen fram emot en ny, rolig tillställning i Las Vegas till sommaren.

Förra året vann ”Vigge” det ärorika priset och är således regerande Norris Trophy-kung, men han lär få hård konkurrens av de två medkandidaterna Mark Giordano (Calgary) och Brent Burns (San Jose) i år.

– Ja, de har båda haft fantastiska säsonger. Burns gjorde väl över 80 poäng igen, det är helt otroligt. Som sagt, jag ser det som en ära bara att få vara nominerad ihop med sådana namn.

NHL Awards hålls på kasinot Mandalay Bay i Las Vegas 19 juni – och ser ut att få verkligt blågul prägel. Sedan tidigare är det känt att Robin Lehner nominerats både för Vezina och Masterton – och inom kort tillkännages Elias Pettersson och Rasmus Dahlin garanterat som två av de som kan vinna Calder Trophy, priset till ligans bäste rookie.

ARTIKELN HANDLAR OM