Colorado vände och avgjorde på övertid

Drama i Denver: ”Vill inte släppa in dem i serien igen”

Publicerad 2019-04-18

NEW YORK. Gabriel Landeskog passade Carl Söderberg, som direkt spelade vidare till Mikko Rantanen – och ögonblicket senare avgjorde han morgonens sprakande övertidsthriller i Denver.

Därmed har Colorado slagläge och kan avgöra hela serien natten till påskafton.

– Det är givetvis vad vi siktar på, vi vill inte släppa in dem i serien igen. Lätt blir det såklart inte, vi har tuffaste uppgiften kvar. Men spelar vi lika bra som ikväll finns chansen, säger Söderberg till Sporten efter 3–2-segern.

Det har spelats många förträffliga matcher under Stanley Cup-slutspelets inledande vecka, men frågan är om inte den mellan Colorado och Calgary i Pepsi Center i Denver tidigt i morse, svensk tid, var den hittills mest oförglömliga.

Sådan elektrisk action, sådan hysterisk intensitet och sådan andlös dramatik upplever man bara någon enstaka gång per säsong.

– Ja, det var en fantastisk match med en fantastisk inramning, instämmer Carl Söderberg på telefon från hemstaden vid Klippiga bergens fot.

– Calgary spelade väldigt bra, mycket bättre än i förra matchen, men det gjorde vi också. Andra halvan av matchen var nog vår bästa på…ja, ett bra tag. De hade 2–0-övertag, men vi formligen  pepprade dem med skott, det gick att känna att vi skulle få in pucken till slut. 

”Då var man lite orolig”

Och det fick de. J.T Compher reducerade drygt åtta minuter in i slutperioden och i ett powerplay med mindre än tre minuter kvar fick Mikko Rantanen in en ypperlig styrning på fenomenale Mike Smith.

Uppvisningen fortsatte under förlängningen och efter nära tio och en halv minut avgjorde samme Rantanen – efter en regelrätt klapp-klapp-sekvens med svenska duon Söderberg/Landeskog.

– Ja, det var väldigt roligt att få vara involverad i det målet, fortsätter Carl.

– Strax innan hade de haft ett powerplay och då var man ju lite orolig, men vi dödade det och sedan slog vi till direkt. Otroligt skönt.

Kan avgöra på fredag

I och med nattens har Avalanche 3–1-övertag i serien och kan fullborda sin skräll mot konferensettan i Saddledome i Calgary natten till och Påskafton.

– Det är givetvis vad vi siktar på, vi vill inte släppa in dem i serien igen. Lätt blir det såklart inte, vi har tuffaste uppgiften kvar. Men spelar vi lika bra som under andra halvan ikväll finns chansen, konstaterar Carl Söderberg.

Elias Lindholm gjorde ett av Calgarys mål i natt, hans första i Stanley Cup någonsin.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se