”Det kommer bli en holmgång”

Pittsburgh klart för slutspel i näst sista omgången

Publicerad 2019-04-05

NEW YORK. Det tog sin lilla tid i år – men nu är även Pittsburgh Penguins klara för playoff.

– Nu ska det bli skoj, det känns absolut som att vi är på väg i rätt riktning, säger Patric Hörnqvist till Sportbladet efter den avgörande 4-1-segern mot Detroit.

Fansen är vana vid att västra Pennsylvanias pingviner har sina vårplaner klara långt innan grundserieavslutningen, men som sagt – i år var det först i natt, i en hemmamatch mot Detroit i näst sista omgången, de säkrade sin playoff-status.

– Vad har vi nu…99 poäng? Ja, då brukar man vara klar sedan ett par omgångar. Men det säger något om hur jämnt och hårt det är i östra divisionen. Alla är bra, säger Patric Hörnqvist på telefon från Pittsburgh.

”Nu det roliga börjar”

Alla har däremot inte lika många stjärnor som Penguins, och inte lika mycket erfarenhet heller, så de lär bli en utmanare även om de nöp åt sig biljetten till festen först i sista stund.

Det börjar, av allt att döma, mot New York Islanders – som samtidigt vann på straffar borta mot Florida och har slagläge på andraplatsen i divisionen, och därmed hemmaplansfördel.

– Det kommer bli en holmgång, men det skulle det bli mot vem som helst. Det finns inga lätta slutspelsserier, fortsätter ”Bengan”, som stod för två assist mot Red Wings, bägge i powerplay. 

– Det känns jäkligt inspirerande, det är nu det roliga börjar, och det känns absolut som att vi är på väg i rätt riktning med vårt spel.

Buffalo Sabres-ledningen ångrar nog att man inte plockade upp Victor Olofsson från farmarlaget i ett tidigare skede.

Han gjorde mål i natt igen, och stod dessutom för en assist, när de avhängda krigarna från norra New York slog jumbon Ottawa med 5-2 i årets sista hemmamatch.

Även Rasmus Dahlin assisterade till ett mål.

Nikita Kutjerov prickade in sitt 40:e mål för säsongen när Tampa tog ytterligare en seger, den här gången med 3-1, borta mot Toronto i natt.

Det betyder att tre spelare hos överlägsna seriesegrarna nått milstolpen 40 i år: Steven Stamkos, Brayden Point och just Kutjerov.

För övrigt var Anton Strålman äntligen tillbaka efter en månad på skadelistan – och såg lika säker och stabil ut som vanligt.

Victor Hedman är dock inte spelklar förrän till slutspelsstarten nästa vecka.

Följ ämnen i artikeln