Rejäl sjukstuga – ändå vann Djurgården

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
HOCKEY

Utdömda och utslagna på förhand.

Trots en sjukdomsepidemi som härjar i Djurgården lyckades laget nolla Brynäs på bortaplan.

– Jag är stolt, säger tränaren Robert Ohlsson efter 3–0-segern.

Sjukdomseländet började härja i laget redan i torsdags.

Daniel Brodin, Linus Johansson och Juuso Ikonen missade den matchen på grund av feber och mitt under matchen kände sig Marcus Högström sjuk och skickades hem direkt efteråt.

Till returmötet mot Brynäs hade smittan spridit sig.

Målvakten Mikael Tellqvist var magsjuk och Axel Fjällby-Jonsson samt målvaktstränaren Janne Öman fick feber.

Dessutom var flera spelare som deltog i matchen även hängiga.

Vägrade skylla på sjukdomarna

Bland andra Calle Ridderwall, lagkaptenen, som trots förkylning sköt det viktiga ledningsmålet i upptakten av den andra perioden.

– Lite förkylning kan man leva med. Det är värre för gubbarna som har feber, säger Ridderwall.

Kort efter hans ledningsmål lirkade Jeff Tambellini in 2–0 och trots de dåliga förutsättningarna lyckades Djurgården genomföra säsongens bästa bortamatch och vinna med 3–0 – helt rättvist dessutom.

– Det är enkelt för ett lag att se det som en ursäkt med alla sjukdomar. Men det var ingen i det här laget som hade det tänket eller som accepterade det. Vi hade ett mål: att komma från matchen med poäng, säger Ridderwall.

FAKTA

Djurgårdens sjukdomsläge

Marcus Högström, feber

Mikael Tellqvist, magsjuk

Daniel Brodin, feber

Linus Johansson, feber

Juuso Ikonen, feber

Axel Jonsson-Fjällby, feber

– Alla matcher är så viktiga för oss nu. Då har vi inte råd att känna att några sjukdomar kan stoppa oss. Därför är det jäkligt starkt av hela laget att bita i och vinna, trots förutsättningarna, fortsätter han.

På väg uppåt

Ingen Djurgårdsspelare ville skaka hand efter matchen, av smittrisken, och tränaren Robert Ohlsson var också en av de drabbade – men vägrade kasta in handduken.

– Jag känner mig lite hängig, men jag krigar på, säger Ohlsson som var stolt över lagets insats.

– Folk höjer sig av det här. Det har jag varit med om förut. De som spelade fick ta ett stort ansvar och det är roligt. Jag är stolt.

Nu har Djurgården, som nu är uppe i tre raka segrar, snart också ätit upp det stora avståndet till Luleå på play-in-plats och nu skiljer det bara fem poäng.

– Vi tävlar bra just nu. Det är den stora grejen, säger Ohlsson.

– Vi har ett gäng i laget som inte kollar tabellen. Jag är en sån, jag tittar aldrig i tabellen efter matcherna. Skulle du göra en quiz med mig om hur det gått i de andra matcherna skulle jag inte ha en aning, säger Ridderwall.