Karlskrona rasade mot Frölundas mål

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Uppdaterad:

HOCKEY

GÖTEBORG. Frölunda vände 0–2 till seger. 

Men Karlskrona rasade mot Nicklas Lasus påkörning av Johan Holmqvist, som ledde till 3–2.

– Mina fötter bara försvinner, i min bok blir det inte mycket mer klart än så, säger Holmqvist.

– Jag kan ju inte bara försvinna, försvarar sig Lasu.

Frölunda kämpade sig tillbaka efter ett tidigt 0–2-underläge, men vändningen blev omdiskuterad. Mats Rosseli Olsen fick två chanser framför mål, men Holmqvist räddade båda. Samtidigt som Frölundaspelaren fick tag i pucken en tredje gång och passade bakåt till Sebastian Stålberg så körde Nicklas Lasu, med god hjälp av en Karlskronaspelare, in i Holmqvist. Karlskronamålvakten hann hjälpligt tillbaka, men var chanslös på Stålbergs 3–2-mål. 

Efteråt var han rejält upprörd.

– Jävligt frustrerande i det läget vi är i. Han trycker undan benen på mig med klubban, mina fötter bara försvinner. Jag tycker att mer klart än så… Det står i regelboken att utespelarna ska göra allt de kan för att undvika kontakt med målvakten, och det… Äh, han gör ju ingenting, säger Johan Holmqvist.

Såg inget fel i målet

Hinner du se att Lasu kommer åkande?

– Nej, ingenting. Jag har fullt fokus på pucken, och sen bara försvinner allting.

Frölundas kanske störste retsticka hade ingen förståelse för protesterna från Karlskrona.

– Nä, alltså… Det är är kamp känner jag, sen blir situationen som den blir. Jag är glad att pucken går in. Visst de klagade lite, men jag var inte rädd att det skulle videogranskas. Det kändes ganska tryggt faktiskt. Men ja, jag får väl kolla på reprisen så jag får se.

Karlskronabacken Mattias Karlsson tryckte in Lasu mot målet, men… 

”Kan inte försvinna”

Holmqvist menar att du inte gör någonting för att undvika honom?

– Jag har ingen aning om att jag har en spelare i ryggen, och så stod ju ”Honken” framför mig ,så jag kan ju inte bara försvinna. Men det finns säkert saker, jag är ju inte hundra procent säker, så är det ju. Men jag vill gärna se en repris. 

Frölunda vände till slut och vann med 4–3, efter att just Lasu gjort 4–2 i tom bur. Göteborgarna är därmed tillbaka i serleledning.

– Det är nära att de kvitterar i slutsekunden, men skönt att vi lyckas vända matchen. Och skönt att vi kan vinna en match mot Karlskrona också, de är defensivt duktiga. 

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!